Overslaan naar content

Systeemtherapeut

 • Capelle aan den IJssel
€ 3.541 - € 5.335 per maandForta Jeugd Rotterdam

Functieomschrijving

Krijg jij energie van het verbeteren van de onderlinge interactiepatronen in het systeem van de kinderen en jeugdigen?  Weet jij als geen ander de verbinding binnen het gezin te creëren? Dan verwelkomt team Rotterdam jou graag! Forta Jeugd heeft op de kind- en jeugdpoli in Rotterdam plek voor een enthousiaste en daadkrachtige NVRG-geregistreerde systeemtherapeut. 


Als systeemtherapeut krijg jij de ruimte om het aanbod van systeemtherapie op de locatie in Rotterdam verder te ontwikkelen. Je bent verantwoordelijk voor gezinsdiagnostisch onderzoek en het bieden van systeemtherapeutische gesprekken bij kinderen en jeugdigen (4 t/m 17 jaar) en hun gezinnen. Je brengt de onderlinge interacties in kaart en onderzoekt wat het effect is van de klachten op het gezin. Er is veel ruimte voor eigen ideeën en om met creatieve interventies aan de slag te gaan. De behandelingen zijn divers en de problematiek is uitdagend. Je komt te werken in een multidisciplinair team en werkt daarbij samen met een andere systeemtherapeut, PioG, GZ-psychologen en orthopedagoog-generalist, psychologen en orthopedagogen, beeldend vaktherapeut, ambulant gezinsbegeleider, psychiater en onze secretaresses. Je neemt deel aan diverse overlegmomenten, intervisie en werkt nauw samen met verschillende zorgdisciplines. Bovendien onderhoud je contacten met verwijzers, huisartsen en sociale teams. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen van rapportages over de verrichte werkzaamheden ten behoeve van de cliënt en de omgeving.

Forta Jeugd biedt diagnostiek en ambulante GGZ behandeling voor kinderen en adolescenten in de leeftijd van vier tot en met zeventien jaar met psychiatrische problematiek, emotionele klachten, gedragsproblemen en/of schoolproblemen. Dit doen wij voornamelijk binnen de gespecialiseerde GGZ. Wij werken vanuit een systeemgerichte visie. Dat wil zeggen dat we de klachten altijd plaatsen binnen de context van het kind of de adolescent: vrienden, gezin en school. We bieden een breed scala aan behandelingen aan, zowel individueel als in groepsverband, en maken gebruik van verschillende therapievormen zoals CGT, ACT, schematherapie en EMDR. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om delen van de behandeling thuis te volgen via het onlineplatform Therapieland. Deze e-health programma's worden altijd gecombineerd met persoonlijke gesprekken met een behandelaar op onze locaties. Als team willen we zo breed mogelijk zorg kunnen bieden. We besteden aandacht aan individuele en teamontwikkeling. Wij vinden zorgvuldige indicatiestelling belangrijk dus wegen zo vroegmogelijk welke hulp passend is. Ook geloven wij in het belang van een goede organisatie van het zorglandschap en een prettige samenwerking met collega-instellingen. Forta Jeugd biedt ook begeleiding en behandeling binnen wijkteams Vlaardingen, Maassluis en Schiedam en bij het gezin thuis. Deze integrale specialistische zorg thuis bieden wij aan in samenwerking met andere zorgdisciplines.

Team Rotterdam is niet klein, maar groot genoeg zodat iedereen elkaar kent. Er is een korte lijn met de directie, zij is zelf klinisch psycholoog. Wij houden elkaar graag scherp, durven elkaar te bevragen en lopen gemakkelijk bij elkaar binnen. Betrokkenheid, zorgzaamheid en warmte zijn woorden die goed passen bij dit team. Er mag geleerd worden en er is een goede balans om elkaar goed aan te vullen met ervaring. We kijken ernaar uit om een nieuwe collega te verwelkomen en ons team verder aan te vullen! En ook goed om te weten; Voor de toekomst gaan we ons vestigen op Rotterdam Zuid.


Wat kun jij van ons verwachten?
We hebben korte communicatielijnen, werken transparant naar zowel elkaar als cliënten. Er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Vanuit ons eigen opleidingscentrum Forta Opleidingen zijn er interessante scholingsmogelijkheden. Professionaliteit, collegialiteit en enthousiasme maken het verschil. Een goede sfeer en plezier op de werkvloer vinden wij belangrijk!

 • Alle voorwaarden uit de cao ggz (maar dat wist je natuurlijk al);
 • Salaris conform cao ggz passend bij jouw kennis en ervaring;
 •  De uren en werkdagen zijn bespreekbaar, de functie is te vervullen vanaf 20 uur;
 •  Een grote variatie in problematiek en behandelingen;
 •  Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;
 •  Een werkomgeving binnen een team met enthousiaste en professionele medewerkers;
 •  Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding met een NVRG-registratie tot systeemtherapeut;
 • Je hebt of komt in aanmerking voor een SKJ-registratie;
 • Ook met een BIG-registratie verwelkomen wij jou graag;
 • Aantoonbare ervaring met ouders en gezinnen binnen de jeugd GGZ.

Hebben wij je interesse gewekt? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Lucienne van den Hoogen! Zij staat klaar om al je vragen te beantwoorden en meer informatie te geven. Zij  is bereikbaar via hoogen@forta.nl en 06-43265089. Of maak direct je interesse kenbaar via de 'solliciteren' button.

Op locatie
 • Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.541 - € 5.335 per maand
Forta Jeugd Rotterdam

of