Overslaan naar content

Psycholoog

 • Groningen
€ 3.471 - € 5.230 per maandIn de Bres Groningen

Functieomschrijving

Voor onze locatie in Groningen zijn wij op zoek naar een psycholoog. Wij bieden specialistische jeugdhulp en ambulante monodisciplinaire en multidisciplinaire GGZ aan volwassenen. Deze functie is eventueel te combineren met onze locatie in Drachten én onze doelgroep kinderen en jongeren. Sta je open voor een nieuwe uitdaging? Dan is In de Bres op zoek naar jou!


CIGGZ In de Bres is een christelijke GGZ-instelling met locaties in Drachten en Groningen voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische klachten en problemen. Wij bieden behandeling en begeleiding op gebied van onder meer depressie, angst- en paniekklachten, dwang, trauma, overbelasting, autisme, ADHD, persoonlijkheids-, gedrags- en relatieproblematiek en gezins- en opvoedingsproblemen. Ons behandelaanbod bestaat onder andere uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, ACT, relatie- en systeemtherapie, beeldende therapie, psychosomatische fysiotherapie, farmacotherapie, ouderbegeleiding en groepstherapie. Naast de behandelingen op locatie hebben wij ook de mogelijkheid voor cliënten om de behandeling digitaal te volgen.


Onze organisatie is veelzijdig. Zowel qua leeftijdsgroepen, problematiek en behandelaanbod als qua disciplines en kerkelijke achtergronden van onze medewerkers. We bieden maatwerk en hebben in onze behandeltrajecten zowel oog voor de klachten als de mogelijkheden van iemand. Daarnaast zijn we een relatief kleine en wendbare organisatie met korte lijnen qua afstemming en meedenken op het gebied van beleid. Geloof en levensvisie zien we als een belangrijk onderdeel van het leven, waarbij er een wisselwerking kan zijn met psychische klachten. In overleg met cliënten bekijken we of en op welke manier we aandacht besteden aan geloof in de gesprekken. De behoefte van cliënten is hierin leidend. Ons uitgangspunt is dat iedereen welkom is, ongeacht geloofsovertuiging. We vinden het belangrijk dat er ruimte is voor professionele ontwikkeling en scholing. Dit bevorderen we intern d.m.v. werkbegeleiding, intervisie, kennismomenten en bijeenkomsten rondom christelijke identiteit. Daarnaast ook d.m.v. externe supervisie en (na)scholing. Ook bieden wij jaarlijks een opleidingsplaats voor de GZ-opleiding.


Over de functie
Je werkt binnen de ambulante monodisciplinaire en multidisciplinaire GGZ (basis GGZ en specialistische GGZ) en biedt diagnostiek en behandeling aan volwassenen met uiteenlopende psychische klachten en problemen zoals depressie, angst, dwang, traumatische ervaringen, overbelasting, autisme/ASS, ADHD, persoonlijkheids-, gedrags- en relatieproblemen. Behandelsessies vinden plaats bij ons op kantoor of in overleg via videobellen. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team. Als behandelaar voer je daarbinnen de volgende
taken uit:

 • Het voeren van intake- en adviesgesprekken;
 • Het verrichten van psychodiagnostisch onderzoek;
 • Het bieden van behandeling en het voeren van evaluatiegesprekken;
 • Afstemming met de regiebehandelaar en andere bij een behandeling betrokken behandelaren m.b.t. de zorgvraag, het behandelplan en de voortgang van het behandeltraject;
 • Het betrekken van naasten op belangrijke momenten in het traject;
 • Afstemming met verwijzers en eventuele andere bij de cliënt betrokken hulpverleners/organisaties;
 • Het schrijven van rapportages en zorgen voor correcte dossiervoering;
 • Actieve deelname aan het multidisciplinair overleg, werkoverleg, intervisie en kennismomenten.


Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden de meerwaarde om geloof te kunnen integreren in je werk. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden.

 • Afwisseling in het type problematiek waarvoor je behandeling biedt en ruimte voor je eigen inbreng hierin;
 • De mogelijkheid om zowel met kinderen en jongeren als met volwassenen te werken als je wilt;
 • De mogelijkheid om rechtstreeks te kunnen meepraten en meedenken over beleid als dat jou energie geeft;
 • De mogelijkheid om onze locatie Drachten én Groningen te combineren;
 • Een prettige, ongedwongen werksfeer, waarin gelijkwaardigheid en samenwerking centraal staan en er ruimte is om te leren en te ontdekken en doen wat bij je past;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kun je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde wo (masteropleiding) tot psycholoog;
 • Je benadert cliënten vanuit een open en gelijkwaardige visie;
 • Je staat achter onze christelijke visie, leeft vanuit je geloof en bent interkerkelijk georiënteerd.


Ben je nieuwsgierig geworden? Bij een goede dosis enthousiasme is een motivatiebrief niet nodig. Nora van Ouwerkerk -

ouwerkerk@indebres.nl- 06-43265086. Wil je liever informeel koffie drinken, kennismaken met een van onze behandelaren via (beeld)bellen of de locatie bezoeken? Dat kan!

Op locatie
 • Groningen, Groningen, Nederland
€ 3.471 - € 5.230 per maand
In de Bres Groningen

of