Overslaan naar content

Psychiater kind & jeugd

 • Gouda
 • Schiedam
+1 meer
€ 6.050 - € 10.376 per maandForta Jeugd Gouda

Functieomschrijving

Forta Jeugd verwelkomt graag een collega psychiater kind en jeugd! Bij ons kom je binnen in een organisatie die goed voor jou zorgt, zodat jij je volledig kunt richten op onze cliënten. Er zijn mogelijkheden om te werken op onze locatie in Gouda of Schiedam, of om een combinatie van beide te maken.


Forta Jeugd is gespecialiseerd in de diagnostiek en (ambulante) behandeling vanuit de specialistische GGZ. Inmiddels hebben we een locatie in Gouda, Schiedam en Capelle aan den IJssel (op termijn willen we verhuizen naar Rotterdam Zuid). Wij hanteren een handelings- en systeemgerichte visie. Dit betekent dat we de klachten altijd in de context van het kind of de adolescent plaatsen, inclusief vrienden, gezin en school. We bieden individuele begeleiding, ouderbegeleiding, groepsbehandelingen en systeemtherapie aan. Deze behandelingen worden face-to-face op locatie of blended aangeboden. We beschikken over goede faciliteiten voor online werk. We werken generalistisch en behandelen kinderen en jongeren van vier tot zeventien jaar. Onze aanpak varieert, we hebben een multidisciplinair team en we besteden speciale aandacht aan hechting bij jonge kinderen en hun ouders. We bieden ruimte voor diagnostiek en behandeling bij basisschoolkinderen en pubers. Verder bieden we specialistische behandeling bij het gezin thuis. Deze integrale specialistische jeugdhulp thuis bieden wij aan vanuit ons samenwerkingsverband Thuis Team Jeugd (TTJ). Vanuit TTJ bieden wij samen met Prokino Zorg specialistische ambulante gezinsbegeleiding en behandeling (SAG) aan voor kinderen, jongeren en/of het gezin thuis. Wij bundelen onze krachten, ieder vanuit eigen expertise zodat we samen een netwerk van zorg bundelen rondom de cliënt. Wij werken vanuit een systeemgerichte visie en streven ernaar om de meest efficiënte en effectieve behandeling te bieden.


Als psychiater draag je bij aan het diagnosticeren en behandelen van psychische klachten bij kinderen en jongeren binnen de zorgprogramma’s van de medisch-psychiatrische discipline. Op consultatieve basis binnen de SGGZ verricht je psychiatrisch onderzoek en bepaal en voer je het medicatiebeleid uit. Je bent betrokken bij de indicatiestelling en het opstellen van een (multidisciplinair) behandelingsplan, inclusief eventuele farmacotherapie. Snelle afstemming met behandelende collega's is onderdeel van onze werkwijze. Binnen onze betrokken organisatie werk je met korte communicatielijnen en transparantie naar zowel collega's als cliënten. We streven naar 100% tevredenheid van cliënten en medewerkers en zoeken een psychiater die vanuit specifieke kennis wil bijdragen aan continue verbetering. Binnen de medische staf kun je meedenken over beleid en het management zowel inhoudelijk als organisatorisch adviseren.


Meer over team Gouda en team Schiedam

Team Gouda is een jong, fris en enthousiast team. De locatie ligt ideaal, pal naast het treinstation en in het gezellige centrum van Gouda. Team Gouda deelt de afdeling met het volwassenenteam en zet zich tevens in voor de transitieleeftijd. Het team bestaat uit een klinisch psycholoog, drie GZ-psychologen, drie orthopedagogen, een psycholoog en een PIOG. Team Schiedam is een wat groter team, maar klein genoeg zodat iedereen elkaar kent. Ook deze locatie ligt heel centraal: ook pal naast het station en naast de afslag van de snelweg. Het centrum van Schiedam is op loopafstand. 


In beide teams werken we vanuit de visie dat we mensen in hun kracht willen zetten. Dit geldt voor de clienten en hun gezinnen, maar ook voor elkaar als collega's. De cliëntenpopulatie is divers, wat het werk leuk en uitdagend maakt! De teams zijn multidisciplinair. Je werkt met klinisch psychologen, GIOS en PIOG, GZ-psychologen en orthopedagoog-generalisten, een systeemtherapeut, psychologen en orthopedagogen, vaktherapeuten, ambulant gezinsbegeleiders, psychiaters en secretaresses. Betrokkenheid, zorgzaamheid en warmte zijn woorden die goed passen bij onze teams. Er mag geleerd worden en er is een goede balans om elkaar aan te vullen met ervaring. We houden elkaar graag scherp, durven elkaar te bevragen en lopen gemakkelijk bij elkaar binnen. Beide teams kijken ernaar uit om een nieuwe collega te verwelkomen!


Wat mag je van ons verwachten?

Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkplezier voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven. Wij zijn een relatief kleine organisatie, met korte lijnen en een informele sfeer. Het is fijn georganiseerd met een duidelijk verwachtingsmanagement. De verwachtingen stemmen we graag in een vroeg stadium met elkaar af. Daarvoor gaan wij graag met je in gesprek. Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden.

 • Vanzelfsprekend houden wij rekening met de cao GGZ (Salarisschaal Medisch Specialisten, of op zzp-basis).
 • Werken in een betrokken organisatie, binnen een hecht team met een goede dosis humor;
 • Er is volop ruimte om actief mee te denken en eigen initiatieven te ontplooien;
 • Wij investeren graag in je. Bij dienstverband in loondienst is er een jaarlijks budget beschikbaar te bestreden aan (vakgerelateerde) scholing, persoonlijke ontwikkeling, lidmaatschap van beroepsverenigingen en/of herregistraties;
 • De uren en werkdagen zijn bespreekbaar, de functie is te vervullen vanaf 8 uur per week;
 • Ook de werkplek is bespreekbaar, er zijn mogelijkheden om vanaf de locatie in Schiedam, Gouda of een combinatie hiervan te werken.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?
Wij zoeken een psychiater kind- en jeugd vanaf 8 uur per week. Ook psychiaters die binnenkort geregistreerd zijn, met een andere baan of eigen praktijk zijn van harte welkom! 

Meer weten?

Wij willen het solliciteren niet onnodig ingewikkeld maken, het bijvoegen van een motivatiebrief is niet nodig. Dus, ben je enthousiast over ons team en wil je het verschil maken voor de kinderen- en jeugdigen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Lindy of Lucienne! Zij staan klaar om je vragen te beantwoorden en meer informatie te geven. Lindy is bereikbaar via 06-43160753 - braber@dokterbosman.nl - Klik hier om te chatten met Lindy. Lucienne is bereikbaar via hoogen@dokterbosman.nl en 06-43265089. Via de 'solliciteer' knop kun je eenvoudig je persoonlijke gegevens achterlaten. Lindy of Lucienne zal dan contact met je opnemen. Wij kijken uit naar jouw interesse!

Op locatie
 • Gouda, Zuid-Holland, Nederland
 • Schiedam, Zuid-Holland, Nederland
+1 meer
€ 6.050 - € 10.376 per maand
Forta Jeugd Gouda

of