Overslaan naar content

Psychiater

 • Drachten
€ 6.050 - € 10.376 per maandIn de Bres Drachten

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een christelijke psychiater voor onze volwassenen poli in Drachten. Wij bieden specialistische jeugdhulp en ambulante monodisciplinaire en multidisciplinaire basis- en specialistische GGZ aan voor kinderen, jongeren en volwassenen. 


CIGGZ In de Bres is een christelijke GGZ-instelling met locaties in Drachten en Groningen voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische klachten en problemen. Wij bieden individuele behandeling, begeleiding op gebied van relaties of met groepstraining. Het behandelaanbod is uiteenlopend met problematieken zoals depressie, angst- en paniekklachten, dwang, trauma, overbelasting, autisme, ADHD, persoonlijkheids-, gedrags- en relatieproblematiek en overige as-I problematiek. Naast de behandelingen op locatie hebben wij ook de mogelijkheid voor cliënten om de behandeling digitaal te volgen. Onze organisatie is veelzijdig. Zowel qua leeftijdsgroepen, problematiek en behandelaanbod als qua disciplines en kerkelijke achtergronden van onze medewerkers. We bieden maatwerk en hebben in onze behandeltrajecten zowel oog voor de klachten als de mogelijkheden van iemand. Daarnaast zijn we een relatief kleine en wendbare organisatie met korte lijnen qua afstemming en meedenken op het gebied van beleid.  Geloof en levensvisie zien we als een belangrijk onderdeel van het leven, waarbij er een wisselwerking kan zijn met psychische klachten. In overleg met cliënten bekijken we of en op welke manier we aandacht besteden aan geloof in de gesprekken. De behoefte van cliënten is hierin leidend. Ons uitgangspunt is dat iedereen welkom is, ongeacht geloofsovertuiging. We vinden het belangrijk dat er ruimte is voor professionele ontwikkeling en scholing. Dit bevorderen we intern d.m.v. werkbegeleiding, intervisie, kennismomenten en bijeenkomsten rondom christelijke identiteit. Daarnaast ook d.m.v. externe supervisie en (na)scholing.


Als psychiater ga je werken binnen de ambulante monodisciplinaire en multidisciplinaire basis- en specialistische GGZ. Je maakt een deel uit van een multidisciplinair team. Je bent betrokken bij de intakes, verricht psychiatrisch onderzoek, biedt behandeling en schrijft medicatie voor op basis van de geldende richtlijnen. Als regiebehandelaar ben je nauw betrokken bij de zorgvraag, het behandelplan, de voortgang van behandeling en in geval van crisis. Hiervoor schakel je regelmatig met behandelend collega's, verwijzers en andere betrokkenen. Je schrijft rapportages en zorgt voor een correcte dossiervoering. Tot slot neem je deel aan het multidisciplinair overleg, werkoverleg, intervisie en kennismomenten.


Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden de meerwaarde om geloof te kunnen integreren in je werk. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden.

 • Afwisseling in het type problematiek waarvoor je behandeling biedt en ruimte voor je eigen inbreng hierin;
 • De mogelijkheid om zowel met kinderen en jongeren als met volwassenen te werken als je wilt;
 • De mogelijkheid om rechtstreeks te kunnen meepraten en meedenken over beleid als dat jou energie geeft;
 • De mogelijkheid om deze functie te combineren met onze locatie in Groningen;
 • Arbeidsvoorwaarden, salariëring en reiskostenvergoeding conform cao GGZ of een samenwerking op zzp basis;
 • Wij investeren graag in je. Bij dienstverband in loondienst is er een jaarlijks budget beschikbaar te besteden aan (vakgerelateerde) scholing, persoonlijke ontwikkeling, lidmaatschap van beroepsverenigingen en/of herregistraties;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een BIG-registratie als psychiater;
 • Je hebt een RGS-registratie;
 • Je benadert cliënten vanuit een open en gelijkwaardige visie;
 • Kennis van en ervaring met werken binnen de ambulante monodisciplinaire en multidisciplinaire GGZ;
 • Je staat achter onze christelijke visie van, leeft vanuit je geloof en bent interkerkelijk georiënteerd.


Ben je nieuwsgierig geworden? Bij een goede dosis enthousiasme is een motivatiebrief niet nodig. Wil je liever informeel koffie drinken, kennismaken met een van onze behandelaren via (beeld)bellen of de locatie bezoeken? Dat kan! Dennis Bot is bereikbaar via bot@indebres.nl en 06-43160757. Klik hier om te chatten met Dennis. Nora van Ouwerkerk is bereikbaar via ouwerkerk@indebres.nl en 06-43265086. Klik hier om te chatten met Nora.

Op locatie
 • Drachten, Friesland, Nederland
€ 6.050 - € 10.376 per maand
In de Bres Drachten

of