Overslaan naar content

POH - GGZ kind & jeugd Lansingerland

 • Lansingerland
€ 3.076 - € 4.785 per maandForta POH-GGZ

Functieomschrijving

Forta zoekt POH-GGZ collega's voor de invulling van de POH-GGZ Kind & Jeugd in Lansingerland, het gaat hier om 4-28 uur per week. We werken samen met meerdere praktijken waarbij je een plek krijgt in een van de moderne maar toch ook dorpse praktijken die meerdere disciplines kennen. Heb jij ervaring in het werken met jeugd tot 18 jaar en ben je beschikbaar dan is dit jouw kans! 


Over de functie

Als POH-GGZ Kind & Jeugd (praktijkondersteuner voor geestelijke gezondheidszorg) ondersteun je de huisarts bij het verlenen van zorg aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen met psychische en/of psychosociale problemen. Je zorgt voor helderheid van de hulpvraag, je kunt hierbij denken aan stemmingsproblemen  zoals angst en somberheidsklachten, concentratieproblemen, bedplassen, scheidingen, opvoedkundige vraagstukken, etc. Hierna zorg je voor de juiste vervolgstap. Je bent de schakel tussen verschillende disciplines in de basis- en specialistische GGZ. Als POH-GGZ inventariseer je de psychische en/of psychosociale klachten en hulpvragen. Je stelt een vermoedelijke diagnose, geeft psycho-educatie, kortdurende begeleiding en bent er ook voor terugvalpreventie. Je deelt kennis en informatie over de GGZ en de sociale kaart. Je verwijst door naar de Jeugd GGZ, BGGZ en SGGZ en biedt ondersteuning tijdens een overbruggingsperiode. Het is jouw verantwoordelijkheid om te motiveren tot actieve probleemoplossing. Je biedt begeleiding bij chronische problematiek en werkt nauw samen met psychologen en psychiaters, maatschappelijk werk, wijkteams en crisisdienst. Je blijft nauw betrokken bij het behandeleffect en biedt nazorg na behandeling in de GGZ. Door jouw inzet als POH-GGZ krijgen de kinderen, jongeren en jongvolwassenen sneller de kwalitatieve zorg die ze nodig hebben. Je zorgt voor een generalistische benadering.


Hoe een werkdag eruit zou kunnen zien...
s ’Morgens om 7:45 uur kom je binnen in de huisartsenpraktijk. Na gedag te hebben gezegd tegen de collega’s die dan aanwezig zijn, ga je naar je werkplek. Je start je computer op en ziet welke patiënten zijn ingepland voor de dag. Een volle agenda schrikt je niet af en je begint bij het begin. Inlezen van de eerste patiënt die je ziet staan. Een meisje van 13 jaar oud met somberheidsklachten. Je hebt haar al twee keer eerder gesproken. Je hebt eerder al getwijfeld of je haar moest doorverwijzen, maar na dit gesprek weet je het zeker. De doorverwijzing zal je maken aan het einde van de dag na een belletje naar beide ouders, een overleg met de huisarts en de organisaties die hiervoor in aanmerking komen. Hierna spreek je een jongetje van 4 jaar die met zijn moeder komt. In het intake gesprek merk je op dat het jongetje erg bewegelijk overkomt. Moeder beaamt dit gedrag, maar geeft ook aan dat de thuissituatie nu wat chaotisch is met de scheiding. In een administratieblokje kom je even op adem, pak je iets te drinken en begin je de registratie van de eerdere gesprekken. Vervolgens begin je weer met je spreekuur. Een meisje van 16 jaar komt bij je met een laag zelfbeeld en vindt het fijn om een luisterend oor te krijgen. Je geeft haar wat opdrachten mee naar huis die haar kunnen helpen wat meer zelfvertrouwen te krijgen. Na de lunchpauze heb je tijd voor de overleggen en belletjes die je eerder die dag had ingepland en kun je ook de verwijzing maken. Je ziet nog een patiënt van 14 jaar betreft genderdysforie en een meisje van 9 jaar die wat angstklachten heeft. Dit registreer je weer en dan sluit je af. Je zegt gedag tegen je collega’s en stapt met een voldaan gevoel de praktijk uit.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent gediplomeerd op HBO niveau bijvoorbeeld HBO Psychologie, HBO-V met differentiatie GGZ, MWD of Sociaal Pedagogische Hulpverlening -of- WO niveau met een diploma orthopedagogiek, basispsycholoog (met Kind & Jeugd differentiatie) of orthopedagoog generalist;
 • Je hebt minimaal 3 a 4 jaar werk-/behandel ervaring in de eerstelijns GGZ;
 • Je bent zelfstandig, analytisch, pragmatisch, communicatief vaardig en beschikt over probleemoplossend vermogen.


Wat mag je van ons verwachten?

 • Een prettige werkomgeving in een hecht team;
 • Salaris, primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ;
 • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;
 • Nascholing en intervisie;
 • Er zijn mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling;
 • Korting op de opleidingen van Forta Opleidingen;

Kijk ook eens naar onze POH-GGZ opleiding.

Forta POH-GGZ

Sinds 2012 levert Forta GGZ-ondersteuning in huisartsenpraktijken. Meer dan 90 POH-GGZ collega’s zijn werkzaam in ruim 150 huisartsenpraktijken. Wij streven naar een langdurige samenwerking tussen huisarts en POH-GGZ. Forta is een gespecialiseerde GGZ instelling die zich richt op de diagnostiek en behandeling van psychische en psychiatrische klachten. Vanuit servicegerichte praktijken bieden enthousiaste psychologen en psychiaters behandeling voor volwassenen, jongeren en kinderen. Forta onderscheidt zich door haar snelheid in dienstverlening en transparantie naar cliënten.


Meer weten?

Wij zetten doorlopend POH-GGZ medewerkers in bij huisartsen. Ben je geïnteresseerd? Solliciteer direct en vul jouw gegevens in. We kijken uit naar je reactie! Jessica Walkley | 06-43160762 | walkley@forta.nl | Aanwezig: maandag, dinsdag en donderdag

Op locatie
 • Lansingerland, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.076 - € 4.785 per maand
Forta POH-GGZ

of