Overslaan naar content

Klinisch psycholoog kind & jeugd

 • Rotterdam
 • Capelle aan den IJssel
+1 meer
€ 4.785 - € 7.419 per maandForta Jeugd Rotterdam

Functieomschrijving

Forta Jeugd verwelkomt graag een collega klinisch psycholoog. Vanuit Rotterdam bieden wij diagnostiek en (ambulante) behandeling aan vanuit de specialistische GGZ in combinatie met e-health programma's. 


Forta Jeugd werkt hierbij vanuit een handelings- en systeemgerichte visie. Dat wil zeggen dat we de klachten altijd plaatsen binnen de context van het kind of de adolescent: vrienden, gezin en school. Onze behandelingen zijn gevarieerd, uiteenlopend van cognitieve gedragstherapie (CGT),  ACT, schematherapie en trauma gerichte behandelingen waaronder EMDR. We bieden individuele begeleiding, ouderbegeleidingen, groepsbehandelingen en systeemtherapie. De behandelingen worden face-to-face op locatie of blended aangeboden. Er zijn zeer goede faciliteiten om online te werken.

Hoewel de casuïstiek complexer is geworden, werken we vrij generalistisch. We behandelen kinderen en jongeren van vier tot en met zeventien jaar met emotionele klachten, gedragsproblemen en/of schoolproblematiek. De aanpak varieert. Er is oog voor hechting bij jonge kinderen en hun ouders. Ruimte voor diagnostiek en behandeling bij basisschoolkinderen en pubers, waarbij bij de pubers beginnende persoonlijkheidsproblematiek niet uitgesloten is. 


Het kind- en jeugdteam van Rotterdam bestaat uit: 2 GZ-psychologen, 1 orthopedagoog-generalist, 1 Klinisch psycholoog, een aantal basispsychologen en orthopedagogen, een kinder en jeugdpsychiater, een beeldend therapeut en 2 secretaresses. We kenmerken ons door onze gezamenlijke betrokkenheid waarbij we elkaar inspireren. We creëren een omgeving waarin we elkaar ondersteunen, vertrouwen en gelijkwaardig behandelen. Openheid staat bij ons centraal. We zijn gewend om gezamenlijk verantwoordelijkheid te dragen en zijn altijd op zoek naar innovatieve oplossingen. Onze behandelaren hebben ieder een eigen affiniteit en spelen een actieve rol in het team. Als klinisch psycholoog voer je samen met een collega behandelaar intakes uit en bied je ondersteuning (werkbegeleiding) bij het vervolgtraject op het gebied van (psycho)diagnostiek en behandeling. Als behandelaar voer je daarnaast zelf de complexere (SGGZ) behandelingen, groepsbehandeling, ouderbegeleiding en gezinsgesprekken uit. Je participeert in overleg en intervisie, fungeert als aanspreekpunt bij spoed of specialistische vragen, zowel op inhoudelijk gebied, teamniveau als in de werkprocessen. Je bundelt de krachten, niet alleen binnen het gezin maar ook tussen collega's en de samenwerkingspartners. Het begeleiden, superviseren en enthousiasmeren van de collega's is voor jou ook een logische toevoeging van je functie.


Wat mag je van ons verwachten?

Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkplezier voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven. Vanzelfsprekend houden wij rekening met de cao GGZ (FWG 75, of op zzp-basis). Wij zijn een relatief kleine organisatie, met korte lijnen en een informele sfeer. Het is uitstekend georganiseerd met een duidelijk verwachtingsmanagement. Daarvoor gaan wij graag met je in gesprek. De verwachtingen stemmen we graag in een vroeg stadium met elkaar af.

 • Een ongekend leuke organisatie waarin snel geschakeld wordt;
 • Er is volop ruimte om actief mee te denken en eigen initiatieven te ontplooien;
 • De mogelijkheid om de werkzaamheden te combineren met teamleiderstaken;
 • In overleg zijn er mogelijkheden voor opleidingen, workshops en congressen;
 • De uren en werkdagen zijn bespreekbaar, de functie is te vervullen vanaf 24 uur per week;

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een BIG-registratie en afgeronde opleiding als klinisch psycholoog;
 • Affiniteit en/of ervaring met systemisch werken;
 • Wanneer je geïnteresseerd bent om op tijdelijke basis te werken, hetzij als ZZP'er of op een andere tijdelijke basis, is dat ook goed;
 • Interesse in een brede (en multicomplexe) doelgroep, affiniteit en ervaring met behandeling van jongeren.


Hebben wij je interesse gewekt?

Wij maken het solliciteren niet ingewikkeld. Via de 'solliciteer' knop kun je eenvoudig je persoonlijke gegevens achterlaten, zodat Lucienne contact met je kan opnemen. Wij kijken uit naar jouw interesse! Lucienne is bereikbaar via hoogen@forta.nl en 06-43265089.

Op locatie
 • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
 • Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
+1 meer
€ 4.785 - € 7.419 per maand
Forta Jeugd Rotterdam

of