Overslaan naar content

Teamleider en regiebehandelaar GZ-psycholoog, psychotherapeut of klinisch psycholoog kind & jeugd

 • Rotterdam
 • Capelle aan den IJssel
+1 meer
€ 4.785 - € 8.903 per maandForta Jeugd Rotterdam

Functieomschrijving

Forta Jeugd Rotterdam verwelkomt graag een nieuwe collega die ambieert om klinisch werk te combineren met teamleiderstaken! Is dit iets voor jou? Neem dan contact met ons op!


Forta Jeugd hanteert een handelings- en systeemgerichte visie. Dit betekent dat we de klachten altijd in de context van het kind of de adolescent plaatsen, inclusief vrienden, gezin en school. Onze behandelingen zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, waarbij we ook ACT en traumagerichte behandelingen zoals EMDR gebruiken. We bieden individuele begeleiding, ouderbegeleiding, groepsbehandelingen en systeemtherapie aan. Deze behandelingen worden face-to-face op locatie of blended aangeboden. We beschikken over goede faciliteiten voor online werk. Hoewel de casuïstiek complexer is geworden, werken we vrij generalistisch. We behandelen kinderen en jongeren van vier tot zeventien jaar met emotionele klachten, gedragsproblemen en/of schoolproblematiek. Onze aanpak varieert en we besteden speciale aandacht aan hechting bij jonge kinderen en hun ouders. We bieden ruimte voor diagnostiek en behandeling bij basisschoolkinderen en pubers, waarbij ook beginnende persoonlijkheidsproblematiek bij pubers niet wordt uitgesloten.


Waar kom je terecht en wat ga je doen?

Vanuit Rotterdam bieden wij diagnostiek en (ambulante) behandeling aan vanuit de specialistische GGZ in combinatie met e-health programma's. In het kind- en jeugdteam in Rotterdam kom je te werken met een kind- en jeugdpsychiater, een GZ-psycholoog, een orthopedagoog-generalist, basispsychologen en orthpedagogen, een ambulant gezinsbehandelaar, een beeldend therapeut, een systeemtherapeut en twee secretaresses. Er is een korte lijn met de directie, zij is zelf klinisch psycholoog en psychotherapeut. We kenmerken ons door onze gezamenlijke betrokkenheid waarbij we elkaar inspireren. We creëren een omgeving waarin we elkaar ondersteunen, vertrouwen en gelijkwaardig behandelen. Openheid staat bij ons centraal. We zijn gewend om gezamenlijk verantwoordelijkheid te dragen en zijn altijd op zoek naar innovatieve oplossingen. Onze behandelaren hebben ieder een eigen affiniteit en spelen een actieve rol in het team. 

Als regiebehandelaar, GZ-psycholoog/orthopedagoog-generalist, psychotherapeut of klinisch psycholoog, voer je samen met een collega behandelaar intakes uit en bied je ondersteuning (werkbegeleiding) gedurende het vervolgtraject op het gebied van (psycho)diagnostiek en behandeling. Als behandelaar voer je zelf complexere behandelingen uit, inclusief groepsbehandelingen, ouderbegeleiding en gezinsgesprekken. Je neemt deel aan overleg en intervisie, fungeert als aanspreekpunt bij spoed of specialistische vragen, zowel inhoudelijk als op teamniveau en in werkprocessen. Je bundelt krachten, zowel binnen gezinnen als tussen collega's en samenwerkingspartners. Het begeleiden, superviseren en enthousiasmeren van collega's is voor jou een logische toevoeging aan je functie.


In de rol van teamleider
neem je beslissingen met betrekking tot teamprocessen, het behandelaanbod, agendavoering, productie, verzuim en mogelijke knelpunten met betrekking tot in- en uitstroom. Deze combinatie maakt het een uitdagende en afwisselende functie. Er zijn tevens mogelijkheden om betrokken te zijn bij de verdere ontwikkeling van e-health. Als klinisch psycholoog zou je ook een rol als praktijkopleider kunnen vervullen. 


Wat mag je van ons verwachten?

Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkplezier voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven. Vanzelfsprekend houden wij rekening met de cao GGZ. Wij zijn een relatief kleine organisatie, met korte lijnen en een informele sfeer. Het is goed georganiseerd met een duidelijk verwachtingsmanagement. Verwachtingen stemmen we graag in een vroeg stadium met elkaar af. Daarvoor gaan wij graag met je in gesprek.

 • Een leuke organisatie waarin snel geschakeld wordt;
 • Er is volop ruimte om actief mee te denken en eigen initiatieven te ontplooien;
 • De verhouding regiebehandelaarstaken, teamleiderstaken en behandeltaken is evenredig verdeeld;
 • In overleg zijn er mogelijkheden voor opleidingen, workshops en congressen;
 • De uren en werkdagen zijn bespreekbaar;
 • Als teamleider bieden we jou een teamleiderstraining. Deze volg je met andere teamleiders binnen ons netwerk. Zo leer je jezelf als leidinggevende maar ook ons netwerk van GGZ instellingen goed kennen. Het nog niet hebben van ervaring is voor ons geen probleem, het gaat om de ambitie en of je samen met het management en de directie een team kunt vormen. Het management is jouw directe sparringpartner naast de andere teamleiders waar je een team mee vormt (op afstand). Qua aansturing val je als teamleider onder het management;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een BIG-registratie en afgeronde opleiding als GZ-psycholoog, orthopedagoog-generalist, psychotherapeut en/of klinisch psycholoog;
 • Affiniteit met systemisch werken.


Hebben wij je interesse gewekt?

Wij maken het solliciteren niet ingewikkeld. Via de 'solliciteer' knop kun je eenvoudig je persoonlijke gegevens achterlaten, zodat Lucienne contact met je kan opnemen. Wij kijken uit naar jouw interesse! Lucienne is bereikbaar via hoogen@forta.nl en 06-43265089.

Op locatie
 • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
 • Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
+1 meer
€ 4.785 - € 8.903 per maand
Forta Jeugd Rotterdam

of