Overslaan naar content

Klinisch psycholoog eetstoornissen

  • Bilthoven
€ 4.785 - € 8.903 per maandHuman Concern Bilthoven

Functieomschrijving

Voor onze vestiging in Bilthoven zijn wij op zoek naar een klinisch psycholoog. Jij begrijpt als klinisch psycholoog wat nodig is voor onze cliënten. Als gespecialiseerde ggz-instelling richt Human Concern zich exclusief op de behandeling van eetstoornissen. 

Wij zijn Human Concern, een gespecialiseerde GGZ-instelling die zich richt op alle typen eetstoornissen. Onze benadering integreert gespecialiseerde zorg, waaronder CGT, schematherapie en EMDR, met persoonlijke ervaring. Bij Human Concern omarmen we een eclectische aanpak, waarbij we niet alleen de symptomen van de eetstoornis behandelen, maar ook diepgaande aandacht besteden aan de functie ervan, de triggers en factoren die het in stand houden. We bedienen een specifieke groep cliënten die bewust kiezen voor onze therapeutische benadering en de nodige motivatie inbrengen. Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat het werken vanuit gelijkwaardig en wezenlijk contact een cruciale factor is voor het succesvol behandelen van eetstoornissen. Volgens de visie van Human Concern maken wij gebruik van ervaringsprofessionals, waaronder GGZ-agogen en basispsychologen, die zelf hersteld zijn van een eetstoornis. Zij hebben geleerd om hun ervaring professioneel in te zetten tijdens de behandeling. Ons multidisciplinaire team bestaat niet alleen uit ervaringsprofessionals, maar omvat ook een psychiater, klinisch psycholoog of GZ-psycholoog in de rol van indicerende regiebehandelaar, aangevuld met specialisten zoals diëtisten, systeemtherapeuten en artsen. Het traject bestaat uit verschillende onderdelen, zoals ambulante individuele behandeling met een ervaringsprofessional, voedingsbegeleiding met een diëtist, somatische begeleiding met een arts, groepsbijeenkomsten met andere cliënten, systeembegeleiding en systeemtherapie, en een nazorggroep.


Als klinisch psycholoog bewaak je de kaders van een professioneel behandeltraject en zorg je voor de juiste diagnosestelling. Je bent betrokken bij (tweede) intakes, diagnostiek en vaststelling van het behandelplan. Je kijkt kritisch of de therapeutische behandelmethode geschikt is voor een cliënt. Elke drie maanden evalueer je als regiebehandelaar in overleg met het multidisciplinaire team en zet waar nodig interventies in om herstel en progressie te monitoren. Hiervoor zet jij jouw vakinhoudelijke expertise en leidinggevende kwaliteiten in. Afhankelijk van je persoonlijke interesse kun je nauwer betrokken zijn bij de behandeling of je juist richten op de ondersteuning in de vorm van duaal management op de locatie, verdere professionalisatie en het doorontwikkelen van de behandelvisie. Het combineren van je werk met onderzoek behoort dus tot de mogelijkheden.


Wat kun je van ons verwachten?
Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. De manier van werken binnen het multidisciplinaire team leidt tot een verdieping in persoonlijke en professionele ontwikkeling. We hebben 6 locaties verspreid door Nederland en denken graag met je mee over je verwachtingen en de mogelijkheden passend bij jouw situatie. We werken in sfeervol ingerichte panden en ook hybride vanuit huis. De cliënten die bij ons komen hebben een sterke wil om te herstellen. We zien dat onze behandelmethode van onderscheidende waarde is in het zorglandschap en in de rol van indicerend regiebehandelaar krijg jij als klinisch psycholoog de kans om mee te bouwen aan zowel de organisatie en het team als de behandelmethode. Hierbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ.

  • Arbeidsvoorwaarden en je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek (FWG 75).
  • We investeren graag in je en bieden verschillende mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat vragen wij?

  • Een BIG-registratie als klinisch psycholoog;
  • Je benadert cliënten vanuit een open en menselijke houding waarbij je kiest voor een gelijkwaardige insteek;
  • Je wordt enthousiast van een rol in de doorontwikkeling van onze behandelvisie en het verder professionaliseren van de organisatie.Solliciteer! Lijkt dit je wat? Maak je interesse kenbaar door te solliciteren. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Dennis Bot via bot@humanconcern.nl en 06-43160757. Klik hier om te chatten met Dennis. Nora van Ouwerkerk via ouwerkerk@humanconcern.nl en 06-43265086. Klik hier om te chatten met Nora.

Op locatie
  • Bilthoven, Utrecht, Nederland
€ 4.785 - € 8.903 per maand
Human Concern Bilthoven

of