Overslaan naar content

Klinisch psycholoog eetstoornissen

  • Tilburg
€ 5.722 - € 8.903 per maandHuman Concern Tilburg

Functieomschrijving

Heb jij als klinisch psycholoog affiniteit met eetstoornissen? Human Concern biedt behandeling voor alle varianten van een eetstoornis door de inzet van ervaringsdeskundige therapeuten. Wij geloven in een gelijkwaardige benadering. Doe jij met ons mee? 

Wij zijn Human Concern, een gespecialiseerde GGZ-instelling die zich richt op alle typen eetstoornissen. Onze benadering integreert gespecialiseerde zorg, waaronder CGT, schematherapie en EMDR, met persoonlijke ervaring. Bij Human Concern omarmen we een eclectische aanpak, waarbij we niet alleen de symptomen van de eetstoornis behandelen, maar ook diepgaande aandacht besteden aan de functie ervan, de triggers en factoren die het in stand houden. We bedienen een specifieke groep cliënten die bewust kiezen voor onze therapeutische benadering en de nodige motivatie inbrengen. Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat het werken vanuit gelijkwaardig en wezenlijk contact een cruciale factor is voor het succesvol behandelen van eetstoornissen. Volgens de visie van Human Concern maken wij gebruik van ervaringsprofessionals, waaronder GGZ-agogen en basispsychologen, die zelf hersteld zijn van een eetstoornis. Zij hebben geleerd om hun ervaring professioneel in te zetten tijdens de behandeling. Ons multidisciplinaire team bestaat niet alleen uit ervaringsprofessionals, maar omvat ook een psychiater, klinisch psycholoog of GZ-psycholoog in de rol van indicerende regiebehandelaar, aangevuld met specialisten zoals diëtisten, systeemtherapeuten en artsen. Het traject bestaat uit verschillende onderdelen, zoals ambulante individuele behandeling met een ervaringsprofessional, voedingsbegeleiding met een diëtist, somatische begeleiding met een arts, groepsbijeenkomsten met andere cliënten, systeembegeleiding en systeemtherapie, en een nazorggroep.


Als klinisch psycholoog bewaak je de kaders van een professioneel behandeltraject en zorg je voor de juiste diagnosestelling. Je bent betrokken bij (tweede) intakes, diagnostiek en vaststelling van het behandelplan. Je kijkt kritisch of de therapeutische behandelmethode geschikt is voor een cliënt. Elke drie maanden evalueer je als regiebehandelaar in overleg met het multidisciplinaire team en zet waar nodig interventies in om herstel en progressie te monitoren. Hiervoor zet jij jouw vakinhoudelijke expertise en leidinggevende kwaliteiten in. Afhankelijk van je persoonlijke interesse kun je nauwer betrokken zijn bij de behandeling of je juist richten op de ondersteuning in de vorm van duaal management op de locatie, verdere professionalisatie en het doorontwikkelen van de behandelvisie. Het combineren van je werk met onderzoek behoort dus tot de mogelijkheden.


Wat kun je van ons verwachten?
Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. De manier van werken binnen het multidisciplinaire team leidt tot een verdieping in persoonlijke en professionele ontwikkeling. We hebben zes locaties verspreid door Nederland en denken graag met je mee over je verwachtingen en de mogelijkheden passend bij jouw situatie. We werken in sfeervol ingerichte panden en ook hybride vanuit huis. De cliënten die bij ons komen hebben een sterke wil om te herstellen. We zien dat onze behandelmethode van onderscheidende waarde is in het zorglandschap en in de rol van indicerend regiebehandelaar krijg jij als klinisch psycholoog de kans om mee te bouwen aan zowel de organisatie en het team als de behandelmethode. Hierbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ.

  • Arbeidsvoorwaarden en je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek (FWG 75);
  • We investeren graag in je en bieden verschillende mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat vragen wij? 

  • Een afgeronde post masteropleiding tot klinisch psycholoog;
  • Je benadert cliënten vanuit een open en menselijke houding waarbij je kiest voor een gelijkwaardige insteek;
  • Je hebt een streepje voor als je een sensitieve houding hebt en affiniteit met systemisch werken;
  • Je wordt enthousiast van een rol in de doorontwikkeling van onze behandelvisie en het verder professionaliseren van de organisatie. 


Ben je nieuwsgierig geworden?  Via de 'solliciteer' knop kun je eenvoudig je persoonlijke gegevens achterlaten, zodat Nora contact met je kan opnemen. Wij vragen niet direct naar een cv en motivatiebrief. Nora is bereikbaar via 06-43265086 - ouwerkerk@forta.nl. - chat met Nora van Ouwerkerk.

Op locatie
  • Tilburg, Noord-Brabant, Nederland
€ 5.722 - € 8.903 per maand
Human Concern Tilburg

of