Overslaan naar content

Systeemtherapeut

 • Utrecht
€ 3.541 - € 5.335 per maandDokter Bosman Utrecht

Functieomschrijving

Ben jij een gepassioneerde systeemtherapeut die cliënten wil helpen bij het ontwikkelen van hun eigen kracht? Wij,  een leuk en enthousiast team,  zijn voor onze locatie in Utrecht op zoek naar een collega.  

Dokter Bosman biedt basis- en specialistische GGZ aan en werkt vanuit de visie: 'psychologie van nu'. Wij werken vanuit een persoonlijke aanpak. Bij ons wordt de toon niet gezet door regels en strakke protocollen, maar door de cliënten en de behandelaars zelf. Het grootste verschil bij Dokter Bosman zit niet zozeer in de cliënten die we bedienen of hun problematiek, maar in de oplossingen die we bieden. Wij bieden geen standaardzorg, maar maatwerk. Onze behandeling is erop gericht om cliënten en hun omgeving te leren omgaan met de uitdagingen waarmee ze in het dagelijks leven te maken hebben. We helpen onze cliënten vooruit te komen en streven ernaar om hun individuele doelen te bereiken. Bij Dokter Bosman geloven we in actie. Dit maakt onze aanpak elke dag een beetje beter, en dat is de moderne psychologie waar we voor staan.


Werken bij Dokter Bosman Utrecht

Ons team in Utrecht bestaat uit achtentwintig  collega's, waaronder basispsychologen, PIOG's, GZ-psychologen, een GIOS, psychiaters, een klinisch psycholoog, systeemtherapeut en een gastvrouw. We beschikken over expertise op verschillende gebieden, zoals ADHD, ASS en (complex) trauma. Onze cliëntenpopulatie is gevarieerd en omvat onder andere angststoornissen en depressie. In ons team maken we gebruik van behandelinterventies zoals CGT, EMDR, schematherapie, ACT, COMET, systeemtherapie en farmacotherapie. 
Binnen ons team hebben we een sterke onderlinge verbondenheid en delen we actief onze kennis. Er is veel ruimte voor eigen ontwikkeling en groei. We vormen een leuk, energiek, enthousiast, leergierig en sociaal team.


Wat ga je doen

In de rol van systeemtherapeut speel je een belangrijke rol in het verrichten van contextueel onderzoek. Jouw focus ligt op partner -en gezinsdiagnostisch onderzoek en het bieden van systeemtherapeutische behandeling bij (jong) volwassenen en hun (gezins)systeem. Je helpt bij het bewerkstelligen van inzicht en verbetering in de onderlinge interactiepatronen. Je bewaakt het systemisch perspectief, zowel voor de cliënten als voor je collega's in het multidisciplinaire overleg. Wij bieden behandeling aan cliënten met oa ontwikkelingsproblematiek, trauma, angst en overige comorbide problematiek waarbij je ook betrokken wordt bij de meer complexe problematiek. Er is mogelijkheid tot intervisie met onze systeemtherapeut en ook overige systeemtherapeuten binnen Dokter Bosman. Je krijgt veel vrijheid om je agenda in te delen op basis van eigen inzicht. Ook het aansluiten bij de wekelijkse MDO's behoort tot je takenpakket. 

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een NVRG registratie of lid in opleiding ; 
 • Je hanteert bij voorkeur een hechtingsgerichte benadering, ervaring met EFT en hechtingsgerichte gezinstherapie strekt tot de aanbeveling;
 • Je bent een ondernemende persoonlijkheid die de cliënt centraal zet in de behandeling. Je beschikt over creativiteit, probleemoplossend vermogen en bent communicatief sterk.
 • Beschikbaarheid bij voorkeur op de woensdag, overige dagen in overleg.


Wat bieden wij?

Eigen regie is een belangrijk onderdeel van mentale gezondheid. Daarom stellen cliënten bij aanmelding persoonlijke gezondheidsdoelen op. Samen met je cliënt werk je naar deze ‘stip op de horizon’ toe. Hoe je dat doet, bepaal jij zelf, er is geen vast behandelprotocol. We vertrouwen erop dat je met je kennis en kunde zelf het beste weet hoe je de cliënt kunt helpen. Je krijgt veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid om je talenten en creativiteit optimaal in te zetten.

 • Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao GGZ (FWG 60);
 • Een aanstelling voor 24 uur per week, waarbij in overleg uitbreiding mogelijk is;
 • Gevarieerde werkzaamheden om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe vergeet dat je aan het werk bent;
 • Een dynamische werkomgeving met enthousiaste en professionele collega’s;
 • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.


Hebben wij je interesse gewekt?
Wij willen het solliciteren niet onnodig ingewikkeld maken. Via de 'solliciteer' knop kun je eenvoudig je persoonlijke gegevens achterlaten, zodat Lucienne contact met je kan opnemen. Zij staat klaar om al je vragen te beantwoorden en meer informatie te geven. Zij is bereikbaar via hoogen@dokterbosman.nl en 06-43265089. Klik hier om met Lucienne te chatten.

Op locatie
 • Utrecht, Utrecht, Nederland
€ 3.541 - € 5.335 per maand
Dokter Bosman Utrecht

of