Overslaan naar content

GGZ-agoog / MWD eetstoornissen

  • Den Haag
€ 3.541 - € 5.335 per maandHuman Concern Den Haag

Functieomschrijving

Ben jij GGZ-agoog, SPH-er of MWD'er (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening), hersteld van eigen ervaringen en bereid die professioneel in te zetten om cliënten met een eetstoornis te helpen met een behandeling die verder kijkt dan de stoornis alleen? Lees dan snel verder!


Wij zijn Human Concern, een gespecialiseerde GGZ instelling voor eetstoornissen die specialistische zorg, waaronder CGT, schematherapie en EMDR combineert met zorg vanuit levenservaring. Bij Human Concern geloven we in een holistische benadering waarin niet enkel gefocust wordt op de symptomen van de eetstoornis, maar ook veel aandacht is voor de functie van de eetstoornis, de triggers en instandhoudende factoren. We werken met een specifieke groep cliënten die bewust voor onze therapeutische behandelvisie kiezen en daarvoor ook de benodigde motivatie inbrengen.


Jij als Ervaringsprofessional binnen ons team

Als GGZ-agoog of MWD werk je bij Human Concern in de rol van Ervaringsprofessional. Ervaringsprofessionals zijn zorgprofessionals die zelf zijn hersteld van een eetstoornis of een vergelijkbaar life changing event en hebben geleerd om deze ervaring professioneel in te zetten. Je behandelt cliënten voornamelijk individueel en daarnaast in groepsverband. Je organiseert, coördineert en bewaakt de behandelactiviteiten en bent het aanspreekpunt voor cliënten, naastbetrokkenen en andere hulpverleners. Je staat stevig in je schoenen, of nog beter, je hebt geleerd dat werkelijke kracht ligt in kwetsbaarheid, oprechtheid en het erkennen van je eigen menselijkheid en dat van de ander. Het behandelteam in Den Haag bestaat uit twintig collega's, waarvan acht ervaringsprofessionals. We werken vanuit een zeer sfeervol ingericht pand in het centrum. We lunchen samen, stellen ons kwetsbaar op, maar kunnen ook onwijs lachen samen.


Vanuit de visie van Human Concern werk je in een gelijkwaardig multidisciplinair team dat bestaat uit een diëtist, systeemtherapeut, GZ- of klinisch psycholoog, arts en psychiater. Je stelt samen met je cliënten, conform onze zorgpaden, een behandelplan op waarbij de naastbetrokkenen (het systeem) standaard worden betrokken. Je staat naast je collega's en naast de cliënt en durft buiten vastomlijnde kaders te zoeken naar de juiste ingang voor een succesvolle behandeling.Tijdens multidisciplinair overleg denk je actief mee. De GZ- of klinisch psycholoog ondersteunt je in zijn/haar rol van regiebehandelaar en als eindverantwoordelijke van het traject met de uitwerking van het behandelplan en middels werkbegeleiding. Na indiensttreding bij Human Concern krijg je binnen onze eigen Academy een geaccrediteerde training om je levenservaring op een professionele wijze in te zetten.


Wat kun jij van ons verwachten?

In Den Haag werken we in een prachtig authentiek pand op loopafstand van het centraal station en met parkeergelegenheid. Daarnaast kun je rekenen op:

  • Alle voorwaarden uit de CAO GGZ;

  • Een salaris tussen 3541 en 5335 euro per maand;

  • Een werkomgeving binnen een team met enthousiaste en professionele medewerkers;

  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

Als GGZ-agoog en ervaringsprofessional weet jij als geen ander hoe je de verbinding met de ander kan maken. Je draagt graag je eigen verantwoordelijkheid zonder te denken dat je alles alleen of perfect moet oplossen. Je blijft in verbinding met je collega's en bent bereid om de verdieping aan te gaan in je eigen ontwikkeling als mens en als behandelaar. Cliënten benader je vanuit professionele nabijheid, op een betrokken, gelijkwaardige en respectvolle manier. Verder vragen wij:

  • Een afgeronde opleiding Social Work, MWD of SPH met de registratie als GGZ-Agoog;

  • Tenminste drie jaar hersteld van een eetstoornis of andere problematiek (anderszins niet gediagnosticeerde levenservaringen zoals dwang, depressie of burn-out);

  • De ambitie om vanuit je eigen (levens)ervaring anderen te kunnen helpen en de bereidheid te worden opgeleid tot Ervaringsprofessional door middel van een interne opleiding;

  • Voldoende behandelervaring voor het begeleiden van cliënten binnen de specialistische GGZ.

Ben je geen ervaringsprofessional of heb je een andere vooropleiding dan hiervoor genoemd, dan is dit helaas geen passende functie voor jou en vragen we je om niet te solliciteren.

Solliciteer! Lijkt dit je wat? Maak je interesse kenbaar via de 'reageer' button. Nora van Ouwerkerk - ouwerkerk@humanconcern.nl en 06-43265086.

Op locatie
  • Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.541 - € 5.335 per maand
Human Concern Den Haag

of