Overslaan naar content

Begeleider of Verpleegkundige PTSS - ZZP

 • Weert
PSYTREC Weert

Functieomschrijving

Voor onze flexpool zijn wij op zoek naar een enthousiaste en ondernemende begeleider of verpleegkundige die meer ervaring wil op doen met psychotrauma. Jij weet je als geen ander goed te verplaatsen in onze onze cliënten. Want jouw ogen zijn op niets anders gericht dan hun welzijn. Ben jij geïnteresseerd het welzijn van de mens en heb je een HBO begeleiders of MBO/HBO verpleegkundig diploma? Dan is dit mogelijk een passende vacature voor jou.

Wij zijn PSYTREC, een gespecialiseerde GGZ instelling die zich exclusief richt op de behandeling van ernstige en complexe PTSS. Wij bieden kortdurende en intensieve online behandeling waarmee circa 85% van de mensen een daling laat zien in PTSS symptomen en circa 70% hun PTSS diagnose verliest. In plaats van vele maanden één keer per week of één keer per twee weken behandelen, kiezen wij ervoor de PTSS in één of meerdere dagen aaneensluitend te behandelen. Resultaten waar we trots op zijn!

"Hoe heb je geslapen Sandra?" De vraag is amper over je lippen of de cursist vertelt over haar wakkere nacht. Gister is haar eerste behandeldag op locatie geweest, dat heeft haar veel energie gekost. Ondertussen probeer je haar te motiveren om goed te ontbijten. Je weet als geen ander hoe belangrijk de persoonlijke benadering is. Wanneer je op de klok kijkt zie je dat je collega's zich langzaam klaar maken voor de voorbereiding van de dag. Na het ontbijt loopt Sandra langs met een voorzichtige glimlach, ze is gemotiveerd voor een nieuwe behandeldag.


Wij bieden meerdere behandelprogramma's aan van 2 of 4 dagen, zowel op locatie als online; een deel van de cliënten overnachten in de kliniek (max 2 nachten per week) en ander deel van de cliënten volgt de behandeling online. Op locatie wordt individuele behandeling, begeleiding en ondersteuning geboden. Wij vinden het belangrijk dat de cliënten meer leren over complex trauma en zelf gemotiveerd zijn voor hun behandeling, wij spreken daarom op locatie over cursisten. Het gaat om kortdurende intensieve behandeling waarin meerdere trauma’s behandeld worden. Het behandelprogramma is opgebouwd uit EMDR therapie, Exposure therapie, psycho-educatie en een activerend sport- en bewegingsprogramma. Er is veel ruimte voor privacy en sportgelegenheid. Zo is er onder andere een hindernisbaan op de locaties aanwezig. De buitensportactiviteiten zijn een bijzonder onderdeel van de behandeling. PSYTREC biedt als enige GGZ-instelling in Nederland het unieke Activerende Sport- en Bewegingsprogramma. Daarnaast zijn er op de locaties slaapkamers, verschillende behandelkamers en centrale ruimtes waaronder een professioneel restaurant. Bekijk voor meer informatie ook onze website.


Als Begeleider of MBO/HBO verpleegkundig GGZ ga je bij ons een uitdagende en afwisselende functie bekleden. Het gaat om een zeer centrale rol binnen PSYTREC. Je checkt de voorwaardelijke afspraken van de cursist tussen intake en start behandeling. Je ontvangt en informeert de cliënten/cursisten bij binnenkomst en bent een vast aanspreekpunt voor cursisten en collega’s m.b.t. medische, psychische, administratieve en praktische vragen. Je draagt bij aan de intakegesprekken met cursisten. Je controleert voorwaardelijke afspraken van cursisten tussen de intake en start van de behandeling en de eventueel daaruit voortkomende interventies (laten) inzetten. Je geeft psycho-educatie (gepland en ongepland) aan zowel cursisten individueel als in groepsverband en biedt begeleiding aan de stagiaires bij het geven van de psycho-educaties. Je ondersteunt, waar nodig, bij de behandelsessies en bent intermediair tussen cursist, behandelaar en sportcoach. Je levert een maatschappelijke bijdrage aan het multidisciplinaire overleg, signaleert knelpunten in behandelproces en weet deze om te buigen tot kwaliteitsverbetering. Je schuift aan bij de maaltijden van/met cursisten de groeps- en/of individuele dynamiek monitoren en beschikbaar zijn voor vragen. Je informeert en adviseert verwijzers die contact opnemen met vragen over (medische) voorwaarden van de behandeling. Tot slot draag je bij aan de evaluatiegesprekken met cliënten die recent de behandeling hebben gevolgd. Voor vrijwel alle taken geldt dat deze zowel op locatie als online worden uitgevoerd. De werktijden zijn van maandag t/m vrijdag, alle diensten.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Het diploma HBO Social Work, SPH (met registratie GGZ-Agoog), Verpleegkunde (mbo of hbo met BIG) of vergelijkbaar;
 • Werkervaring binnen de GGZ of een ijzersterke motivatie;
 • Kunnen omgaan met individuele-/groepsdynamiek van cliënten (die te maken hebben met o.a. een angst-, stemmings- en/of persoonlijkheidsstoornis) conform de visie van PSYTREC: eigen regie/verantwoordelijkheid van de cliënt;
 • Je deinst niet terug door innoverende, ambitieuze en snelle ontwikkelingen;
 • Je bent enthousiast, doeltreffend en wil samen met ons het verschil maken voor de PTSS-cliënten.


Wat mag je van ons verwachten?

De persoon is altijd belangrijker dan het profiel en diversiteit wordt gevierd. Wij gaan daarom graag in gesprek over de verwachtingen. Wij werken vanuit een hecht team waarbij werkplezier voorop staat en ruimte is voor jouw initiatieven. Het team is betrokken, enthousiast en er heerst een goede sfeer. Het team heeft een open cultuur en het harde werken wordt afgewisseld met een goede dosis humor.

 • De samenwerkingsvoorwaarden stemmen we af voordat je gaat kennismaken, zo voorkomen we verrassingen;
 • Een flexibele overeenkomst, uren in afstemming;
 • Gevarieerde werkzaamheden om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe vergeet dat je aan het werk bent;
 • Een dynamische werkomgeving met enthousiaste en professionele collega’s;
 • Een ongekend leuke organisatie waarin snel geschakeld wordt.


Solliciteer! Lijkt dit je wat? Maak je interesse kenbaar door te solliciteren. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Dennis Bot via bot@forta.nl en 06-43160757. Klik hier om te chatten met Dennis. Nora van Ouwerkerk via ouwerkerk@forta.nl en 06-43265086. Klik hier om te chatten met Nora.

Op locatie
 • Weert, Limburg, Nederland
PSYTREC Weert

of