Overslaan naar content

Begeleider (jong)volwassenen GGZ (MBO)

 • Almere
€ 2.387 - € 3.541 per maandPi-groep Almere (beschermd wonen)

Functieomschrijving

Op onze beschermd wonen locatie wonen 40 jongvolwassenen en volwassenen met psychiatrische en/of psychosociale problematiek en complexiteit op meerdere levensgebieden. Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging en wil je die met ons aangaan? We zijn ter uitbreiding van het team op zoek naar groepsbegeleiders.


Heb je affiniteit en ervaring met het begeleiden van (jong)volwassenen met psychiatrische en/of psychosociale problematiek? Voor onze woonlocatie in Almere zijn wij op zoek een enthousiaste en daadkrachtige Begeleider GGZ.


Als Groepsbegeleider (MBO) zorg je onder andere voor een gezond en prettig woon-, werk- en leefklimaat voor onze bewoners. Dit doe je door de bewoners in de dagelijkse activiteiten te begeleiden en structuur en duidelijkheid aan te bieden. Je voert het opgestelde begeleidingsplan uit, maar omdat je onze ogen en oren op de afdeling bent signaleer je problemen voor ze uit de hand dreigen te lopen en rapporteert over de voortgang van allerhande plannen en afspraken. Een flauwe grap, een potje pingpong en een schop onder de kont waar nodig worden gewaardeerd! Onze nieuwe locatie en dus ook de bewoners en het team zijn een "project in ontwikkeling", het is in deze functie dan ook zeker mogelijk om jezelf te (blijven) ontwikkelen in diepte en breedte. Tot slot is het goed om te weten dat we je vragen tot bereidheid van het draaien van slaapdiensten in de toekomst.

Over de Pi-groep

Pi-groep is een organisatie voor geestelijke gezondheid en maatschappelijke integratie. Pi staat voor Persoonlijke impulsen in zorg, samenleving en werk. De herstelvisie van de Pi-groep vloeit voort uit de visie van de organisatie met het uitgangspunt dat ieder mens talenten bezit die het startpunt vormen van de zorg. Door te werken vanuit de talenten van mensen en te schakelen op meerdere levensgebieden tegelijk bevorderen wij het herstelproces van onze cliënten. Herstel is het proces weer grip te krijgen op het eigen leven na een moeilijk periode. Rehabilitatie ondersteunt herstel op het gebied van dagelijks functioneren en maatschappelijke rollen. Ons motto; “Meer dan zorg” is zichtbaar in onze integrale aanpak. Vanuit Friesland en Flevoland bieden wij zowel poliklinische zorg als klinisch verblijf en beschermd wonen op maat. Aanvullend bieden wij in Friesland en Flevoland Specialistische GGZ en Basis GGZ. Ambulante zorg wordt geboden in Friesland, Flevoland en Drenthe.

Sinds 2019 is Pi-groep een onderdeel van Forta Netwerk, waaronder ook Forta Volwassenen, Forta Jeugd, Forta POH-GGZ, De Jonge Krijger, PSYTREC, In de Bres, Dokter Bosman en Human Concern vallen.


Onze locatie


Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

Ben jij oprecht nieuwsgierig naar de ander, toon jij compassie naar je cliënt, collega en jezelf en weet je daar jouw authenticiteit en zorgvuldigheid in uit te dragen? Dan pas jij bij de Pi-groep.

In de functie van groepsbegeleider heb je een open en proactieve houding, je ziet flexibiliteit als uitdaging in de breedste zin van het woord, en kunt  reflecteren op je eigen handelen. Omdat we een nieuwe locatie met elkaar gaan opbouwen is het fijn als jij daar denkt een actieve bijdrage in te kunnen leveren. Met elkaar en de bewoners kunnen we deze uitdaging aan!


Wie ben jij als Groepsbegeleider?

 • Jij hebt minimaal een MBO niveau 4 zorggerelateerd diploma zoals PBGZ, PBSD, SPW, MMZ, verpleegkunde of een vergelijkbaar diploma;
 • Jij hebt 2 á 3 jaar ervaring in de psychiatrie / GGZ en bij voorkeur ook ervaring binnen de 24/7 zorg;
 • Jij bent 24-36u per week beschikbaar;
 • Jij denkt in mogelijkheden en werkt doel- en oplossingsgericht.


Jij zorgt voor onze bewoners, wij zorgen voor jou.

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. We investeren graag in je. En stimuleren je tot eigen initiatief en waarderen het als je meedenkt binnen de mogelijkheden. Als groeiend team gaan we samen knallen! Uiteraard hoort hierbij een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. - Dat wist je natuurlijk al.

 • Je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek;
 • Groepsbegeleiders kunnen rekening houden met inschaling in FWG 40;
 • Een locatie die er om schreeuwt ten volste gebruikt te worden;
 • Een fijne werkomgeving en een groeiend team vol gepassioneerde collega’s die werken vanuit hun hart;

 • Een grote variatie in bewoners met diverse problematiek en complexiteit op meerdere levensgebieden ;

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, een 8,33% eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding. En tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.


Meer weten?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en cv via de onderstaande button. Wij kijken uit naar je reactie!

Jessica Walkley | 06-43160762 | walkley@pi-groep.nl | Aanwezig: maandag, dinsdag en donderdag | Wil je liever eerst informeel kennismaken? Dat kan!
Op locatie
 • Almere, Flevoland, Nederland
€ 2.387 - € 3.541 per maand
Pi-groep Almere (beschermd wonen)

of