Overslaan naar content

Begeleider HBO jongvolwassenen GGZ

 • Drachten
€ 2.451 - € 3.863 per maandPi-groep Drachten (beschermd wonen)

Functieomschrijving

Heb je affiniteit en ervaring met het begeleiden van (jong)volwassenen met psychiatrische en/of psychosociale problematiek? Voor onze woonlocatie in Drachten zijn wij op zoek een enthousiaste en daadkrachtige Begeleider GGZ.


Als Begeleider GGZ zorg je voor een gezond en prettig woon-, werk- en leefklimaat voor onze bewoners. Dit doe je onder andere door de bewoners in de dagelijkse activiteiten te begeleiden en structuur en duidelijkheid aan te bieden. Je voert het opgestelde begeleidingsplan uit, signaleert problemen en rapporteert over de voortgang. Hierbij beschouw je de wensen en mogelijkheden van de bewoner(s) als uitgangspunt en ben je gericht op herstel. Iedere bewoner stelt samen met de begeleider zijn/haar eigen doelen op waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid. Als Begeleider GGZ bied je individuele en groepsbegeleiding aan.


Je komt te werken op onze beschermd wonen verblijfslocatie in Drachten. Deze locatie is gericht op jongvolwassenen in de leeftijd van 15 t/m 30 jaar met psychiatrische en/of psychosociale problematiek. Het is een multidisciplinair team waarin je op verschillende (maatschappelijke en psychische) vlakken de bewoners ondersteund. De bewoners beschikken nog niet over voldoende vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen functioneren, werken en zelfstandig te wonen. Wij bieden begeleiding richting zelfstandig wonen en functioneren, scholing en betaald werk. De doelstelling is naar zo zelfstandig mogelijk leven. Aan de hand van een begeleidingsplan borgen wij de vooraf gemaakte afspraken, tussentijdse aanpassingen en persoonlijke doelen. Wij blijven naast iemand staan om de bewoners zo goed mogelijk te ondersteunen in het ontwikkelingsproces dat zij doormaken. Voor iedere bewoner wordt een persoonlijk begeleidingsplan opgesteld met daarin zijn of haar eigen stip op de horizon. Dit vormt het vertrekpunt binnen de begeleiding.


Een kijkje op de locatie


Wie zijn wij?

Pi-groep is een organisatie voor geestelijke gezondheid en maatschappelijke integratie. Pi staat voor Persoonlijke impulsen in zorg, samenleving en werk. De Pi-groep stimuleert cliënten hun gegeven talenten te benutten en hun persoonlijke, unieke eigenschappen verder te ontwikkelen om daarmee eigenwaarde, eigen verantwoordelijkheid en welbevinden te bevorderen. Wij bieden diagnostiek, interdisciplinaire behandeling en gespecialiseerde begeleiding voor kind, jeugd en gezin en (jong) volwassenen. Ons motto; “Meer dan zorg” is zichtbaar in onze integrale aanpak. Vanuit Friesland en Flevoland bieden wij zowel poliklinische zorg als klinisch verblijf, beschermd wonen op maat en ambulante zorg. Aanvullend bieden wij Specialistische GGZ en Basis GGZ.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt minimaal een HBO-diploma in de zorg zoals SPH, MWD, Social Work of vergelijkbaar;
 • Je bent in het bezit van een SKJ-registratie of kunt deze aanvragen;
 • Je hebt werkervaring binnen de GGZ;
 • Je bent beschikbaar tussen de 24 en 32 uur (dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten);
 • Je wilt en kunt je voor langere tijd committeren aan werken bij ons;
 • Je bent betrokken, beschikt over relativeringsvermogen en humor, maakt makkelijk contact en je hebt een aanpakkersmentaliteit.


Jij zorgt voor onze bewoners, wij zorgen voor jou.

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. We investeren graag in je. En stimuleren je tot eigen initiatief en waarderen het als je meedenkt binnen de mogelijkheden. Als groeiend team gaan we samen knallen! Uiteraard hoort hierbij een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. - Dat wist je natuurlijk al.

 • Je salariëring is afhankelijk van hetgeen je meebrengt, daar gaan wij graag over in gesprek, maar je mag uitgaan van FWG 45;
 • Een fijne werkomgeving en een groeiend team vol gepassioneerde collega’s die werken vanuit hun hart;

 • Een grote variatie in bewoners met diverse problematiek en complexiteit op meerdere levensgebieden ;

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, een 8,33% eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding. En tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.


Meer weten?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en cv via de onderstaande button. Wij kijken uit naar je reactie!

Jessica Walkley | 06-43160762 | walkley@pi-groep.nl | Aanwezig: maandag, dinsdag en donderdag | Wil je liever eerst informeel kennismaken? Dat kan!
Op locatie
 • Drachten, Friesland, Nederland
€ 2.451 - € 3.863 per maand
Pi-groep Drachten (beschermd wonen)

of