Overslaan naar content

Basispsycholoog of orthopedagoog kind & jeugd in de wijk

 • Vlaardingen
€ 3.541 - € 5.335 per jaarForta Jeugd Vlaardingen (ambulant)

Functieomschrijving

Forta Jeugd zoekt een betrokken basispsycholoog of orthopedagoog om het wijkteam in Schiedam of Vlaardingen te versterken voor 24-28 uur per week! Het team is gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen (vanuit de basis GGZ) van kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar met emotionele, gedrags- en/of schoolproblemen. Zet jij je graag breed in voor deze doelgroep, zo dicht mogelijk bij huis? Lees dan snel verder!


Forta Jeugd is gespecialiseerd in diagnostiek en ambulante GGZ-behandeling voor kinderen en adolescenten in de leeftijd van vier tot en met zeventien jaar met psychiatrische problematiek, emotionele klachten, gedragsproblemen en/of schoolproblemen. Naast onze poliklinieken in Schiedam, Gouda en Rotterdam (tijdelijk nog in Capelle aan den IJssel), bieden wij begeleiding en behandeling binnen wijkteams in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en bij gezinnen thuis. Deze integrale specialistische zorg thuis bieden wij aan vanuit ons samenwerkingsverband Thuis Team Jeugd (TTJ). Wij werken vanuit een handelings- en systeemgerichte visie, wat betekent dat we de klachten altijd plaatsen binnen de context van het kind of de adolescent: vrienden, gezin en school. We geloven in het belang van goede GGZ-kennis aan de voorkant van de hulpverlening en dat zorg zo dicht mogelijk bij huis moet plaatsvinden. Als team willen we zo breed mogelijk zorg kunnen bieden. We besteden aandacht aan individuele en teamvorming/ontwikkeling. Wij vinden zorgvuldige indicatiestelling belangrijk en wegen zo vroeg mogelijk welke hulp passend is. Ook geloven wij in het belang van een goede organisatie van het zorglandschap en een prettige samenwerking met collega-instellingen.

Als orthopedagoog of basispsycholoog verricht je intakes, begeleiding en behandeling binnen de wijk op locatie en incidenteel bij het gezin thuis. Het gaat hierbij om (kortdurende) individuele begeleiding van het kind/de jeugdige, groepsbehandeling, ouderbegeleiding en gezinsgesprekken (op locatie in de wijk en online met het E-health programma Minddistrict). Waar mogelijk maak je gebruik van voorhanden zijnde protocollen. Je werkt nauw samen met je collega’s en wijkteam medewerkers. Je pakt casussen aan of hebt een consultatieve/adviserende rol. Je functie binnen het wijkteam is  zeer afwisselend. Je houdt van korte lijntjes en kunt snel schakelen.

Wat mag je van ons verwachten?

Forta Jeugd is onderdeel van Forta, dat staat voor samen, toekomstgericht ontwikkelen in de GGZ. We hebben korte communicatielijnen, werken transparant naar zowel elkaar als cliënten. Er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Vanuit ons eigen opleidingscentrum zijn er interessante scholingsmogelijkheden. Professionaliteit, collegialiteit en enthousiasme maken het verschil. Een goede sfeer en plezier op de werkvloer vinden wij belangrijk! Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ.

 • Een dynamische werkomgeving binnen een team met enthousiaste medewerkers;
 • Een goede verdeling van BIG geregistreerde collega’s;
 • Het hecht team dat graag kennis en plezier met je deelt;
 • Vind je het leuk om onze zorgproducten door te ontwikkelen binnen de wijkteams? Je krijgt ruimte om mee te denken en eigen initiatief te tonen;
 • Een grote variatie in problematiek en behandelingen;
 • Voldoende ondersteuning in de vorm van werkbegeleiding en SKJ-supervisie;
 • Arbeidsvoorwaarden en salariëring conform cao GGZ (FWG 60);
 • Wij investeren graag in je, wij bieden verschillende mogelijkheden voor scholing en persoonlijke ontwikkeling;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde WO-opleiding als basispsycholoog of orthopedagoog; 
 • Als orthopedagoog heb je een AGB-code en sta je ingeschreven in het NVO-register met een NVO basisaantekening diagnostiek of ben je in bezit van een (alternatieve) LOGO verklaring;
 • Als basispsycholoog ben je in bezit van een (alternatieve) LOGO verklaring;
 • Je hebt een SKJ registratie of kan deze aanvragen;
 • Je bent beschikbaar op maandag, dinsdag en woensdag;
 • Je hebt affiniteit met cognitieve gedragstherapie en systemisch werken.


Meer weten?
Heb je interesse in deze vacature? Stuur ons dan je gemotiveerde brief en cv via de onderstaande button. Wij kijken uit naar je reactie! Heb je vragen (wat wij ons goed kunnen voorstellen)? Neem dan contact op met Lindy den Braber via 06-43160753 - braber@forta.nl - Klik hier om te chatten met Lindy.

Op locatie
 • Vlaardingen, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.541 - € 5.335 per jaar
Forta Jeugd Vlaardingen (ambulant)

of