Overslaan naar content

Basispsycholoog eetstoornissen

 • Nijmegen
€ 3.541 - € 5.335 per maandHuman Concern Nijmegen

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren basispsycholoog en word je enthousiast van werken zonder protocollen en het creatief zoeken naar de juiste ingang voor behandeling? Werk je graag samen in een multidisciplinair team om het verschil te maken in de behandeling van complexe problematiek? Wij zoeken therapeuten die net als wij geloven in een benadering waarin professionele nabijheid, gelijkwaardigheid en zorg vanuit levenservaring centraal staan. Iets voor jou? Lees dan snel verder!


Wij zijn Human Concern, een gespecialiseerde GGZ instelling voor eetstoornissen die specialistische zorg, waaronder CGT, schematherapie en EMDR combineert met zorg vanuit levenservaring. Bij Human Concern geloven we in een holistische benadering waarin niet enkel gefocust wordt op de symptomen van de eetstoornis, maar ook veel aandacht is voor de functie van de eetstoornis, de triggers en instandhoudende factoren. We werken met een specifieke groep cliënten die bewust voor onze therapeutische behandelvisie kiezen en daarvoor ook de benodigde motivatie inbrengen.


Jij als Ervaringsprofessional® binnen ons team

Als basispsycholoog werk je bij Human Concern in de rol van Ervaringsprofessional®. Ervaringsprofessionals® zijn zorgprofessionals die zelf zijn hersteld van een eetstoornis of een vergelijkbaar life changing event en hebben geleerd om deze ervaring professioneel in te zetten. Je behandelt cliënten voornamelijk individueel en daarnaast in groepsverband. Je organiseert, coördineert en bewaakt de behandelactiviteiten en bent het aanspreekpunt voor cliënten, naastbetrokkenen en andere hulpverleners. Je staat stevig in je schoenen, of nog beter, je hebt geleerd dat werkelijke kracht ligt in kwetsbaarheid, oprechtheid en het erkennen van je eigen menselijkheid en dat van de ander. Het behandelteam in Nijmegen bestaat uit 19 collega's, waarvan 11 ervaringsprofessionals. Het team is zeer ervaren en loyaal. Het team schrikt er niet voor terug om verantwoordelijkheid te nemen. Daarnaast zijn de collega's betrokken bij elkaar en de cliënten en is de sfeer goed. 


Vanuit de visie van Human Concern werk je in een gelijkwaardig multidisciplinair team dat bestaat uit een diëtist, systeemtherapeut, GZ- of klinisch psycholoog, arts en psychiater. Je stelt samen met je cliënten, conform onze zorgpaden, een behandelplan op waarbij de naastbetrokkenen (het systeem) standaard worden betrokken. Je staat naast je collega's en naast de cliënt en durft buiten vastomlijnde kaders te zoeken naar de juiste ingang voor een succesvolle behandeling.Tijdens multidisciplinair overleg denk je actief mee. De GZ- of klinisch psycholoog ondersteunt je in zijn/haar rol van regiebehandelaar en als eindverantwoordelijke van het traject met de uitwerking van het behandelplan en middels werkbegeleiding. Na indiensttreding bij Human Concern krijg je binnen onze eigen Academy een geaccrediteerde training om je levenservaring op een professionele wijze in te zetten.


Wat kun jij van ons verwachten?

 • Alle voorwaarden uit de CAO GGZ;
 • Een salaris tussen €3541,- en €5335,- euro per maand;
 • Een werkomgeving binnen een team met enthousiaste en professionele medewerkers;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?
Je bent zelfbewust en weet hoe je de verbinding met de ander kan maken. Je beschikt over een goed gevulde rugzak die je in staat stelt om ook zonder de kaders van vaste protocollen een hoogwaardige behandeling te bieden. Daarnaast vragen wij:

 • Een afgeronde wo (master)opleiding tot basispsycholoog;
 • Je komt in aanmerking voor een LOGO-verklaring, of hebt deze al in je bezit;
 • Beschikbaar voor minimaal 24 uur per week (meer uren worden op prijs gesteld);
 • De bereidheid om je eigen levenservaring professioneel in te zetten.
 • Je werkdagen zijn in ieder geval op de woensdag, donderdag en vrijdag. Maandag en dinsdag in overleg.


Solliciteer! Lijkt dit je wat? Maak je interesse kenbaar door te solliciteren. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Dennis Bot via bot@forta.nl en 06-43160757. Klik hier om te chatten met Dennis. Nora van Ouwerkerk via ouwerkerk@forta.nl en 06-43265086. Klik hier om te chatten met Nora.

Op locatie
 • Nijmegen, Gelderland, Nederland
€ 3.541 - € 5.335 per maand
Human Concern Nijmegen

of