Overslaan naar content

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)

  • Rotterdam
€ 2.737 - € 4.263 per maandForta Volwassenen Rotterdam Centrum

Functieomschrijving

Ben je een zelfstandige en toegewijde professional die op zoek is naar een hands-on rol in de GGZ? Forta Volwassenen biedt jou een uitstekende kans als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige!


Binnen Forta Volwassenen streven we naar persoonlijke en laagdrempelige zorg. We zijn een platte en strak georganiseerde organisatie met een constante focus op onze cliënten. Onze werkzaamheden vinden plaats vanuit onze kleine praktijken, onze digitale poli en/of in nauwe samenwerking met huisartsenpraktijken. De behandelingen zijn gevarieerd en de problematiek is uitdagend. Denk hierbij aan stemming- en angstklachten, depressie, maar ook persoonlijkheidsproblematiek of trauma. Voor ons is alleen de allerbeste zorg in combinatie met een persoonlijke benadering goed genoeg. We streven naar maximale tevredenheid en efficiëntie, en de sfeer binnen de groep is informeel en hecht. De junioren die wij in dienst hebben, nemen wij aan de hand om zich met begeleiding te ontwikkelen en deze laten we pas los als ze daar aan toe zijn. We hebben persoonlijke groei en opleiden hoog in het vaandel staan als organisatie.


In welk team kom je te werken en wat is je rol? 
Forta Volwassenen speelt in op de veranderingen in de GGZ en start in 2024 met een Forta ondersteuningsteam. Dit team, bestaande uit BIG professionals en HBO-ers, ondersteunt de bestaande teams van Forta Volwassenen op momenten dat zij zelf geen tijd of ruimte hebben om acute vragen van cliënten of vragen om extra begeleiding op te pakken. We ondersteunen zo de cliënten die net extra aandacht nodig hebben, maar ook onze collega’s, die met een gerust hart verder kunnen gaan met hun andere werkzaamheden. Dit alles in goede afstemming. Hoewel het team uit meerdere personen bestaat, zullen elke dag twee of drie collega’s actief werkzaam zijn voor acute vragen. Jij als sociaal psychiatrisch verpleegkundige hebt samen met de coördinator van het Forta Ondersteuningsteam de leiding en maakt en verzamelt afspraken die gemaakt zijn met externe partijen.Daarnaast werk je samen met een GZ-psycholoog en een KP-er of psychiater als achterwacht. 


Dit team heeft kennis van de sociale kaart en onderhoud afspraken die Forta Volwassenen met andere organisaties maken, o.a. met de crisisdiensten. Ieder teamlid kan afstemming met andere instellingen of de huisarts oppakken, zo ook jij.


Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige heb je een coördinerende en een uitvoerende rol. Wanneer een Forta Volwassenen team ondersteuning nodig heeft, zullen ze dit bij jou melden. Enerzijds verzorg je de afstemming met de BIG collega en dat het administratief goed in de agenda komt. Anderzijds ben je zelf contactpersoon van de cliënt en diens netwerk om de acute vraag in goede banen te leiden. Dit kan een sessie zijn om met hevige paniek of emoties om te gaan. Of het opstellen van een suïcide preventieplan bij iemand met toenemende suïcidale gedachten en plannen. Het team kan kortdurend cliënten begeleiden om de crisis te bezweren. Als laatste kan het ondersteuningsteam besluiten of het inschakelen van acute zorg door een crisisdienst noodzakelijk is en dit regelen.


Van jou verwachten we dat je het leuk vind om met acute vragen en crisisgevoelige situaties om te gaan. Je beschikt over de vaardigheden om het netwerk te mobiliseren, essentiële communicatie met huisartsen te verzorgen en afspraken te maken met cliënten. Je waarborgt de terugkoppeling naar de bij de behandeling betrokken collega´s (basispsychologen en regiebehandelaren) en bent in staat om, indien nodig, snel nieuwe afspraken voor de daaropvolgende dag te maken bij jezelf of een ander teamlid.


Je dag zal niet volledig vol zitten met activiteiten voor het ondersteuningsteam, wij zorgen voor afwisseling in een bestaand behandelteam, bijvoorbeeld met werkzaamheden als; diagnostiek, het geven van psycho-educatie aan cliënten en andere nader te bepalen werkzaamheden passende bij jouw achtergrond en expertise. Het voordeel van deze rol is dat iemand werkzaam is op een van onze reguliere poli's en in de overige tijd van het contract samenwerkt met de collega's uit dit team. Zo heb je een vaste werkplek, met vaste momenten van lunch en werkoverleg.


Wat kun jij van ons verwachten?

  • Alle voorwaarden uit de CAO GGZ;
  • Een salaris tussen 2737 en 4263 euro  per maand;
  • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

  • Een afgeronde opleiding tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) met BIG-registratie;
  • Beschikbaar voor minimaal 24 uur en maximaal 32 uur per week. Je bent in ieder geval beschikbaar op woensdag en vrijdag;
  • Wij zoeken een zelfstandige en toegewijde collega die gericht is op samenwerking.


Solliciteer! Lijkt dit je wat? Maak je interesse kenbaar door te solliciteren. Heb je vragen? Neem dan contact op met Nora van Ouwerkerk via ouwerkerk@forta.nl en 06-43265086.

Op locatie
  • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
€ 2.737 - € 4.263 per maand
Forta Volwassenen Rotterdam Centrum

of