Overslaan naar content

Psychomotorisch therapeut PMT kind & jeugd

 • Gouda
 • Rotterdam
 • Capelle aan den IJssel
+2 meer
€ 3.076 - € 4.785 per maandForta Jeugd Gouda

Functieomschrijving

Forta Jeugd verwelkomt met open armen een enthousiaste psychomotorische therapeut! Ben jij creatief en weet jij de kinderen en jeugdigen weer meer in hun kracht te zetten met lichaamsgerichte interventies? Lees dan gauw verder. Forta Jeugd biedt verschillende mogelijkheden en we gaan graag met jou in gesprek over jouw wensen!

Forta Jeugd biedt diagnostiek en ambulante GGZ-behandeling voor kinderen en adolescenten in de leeftijd van vier tot en met zeventien jaar met psychiatrische problematiek, emotionele klachten, gedragsproblemen en/of schoolproblemen. Wij werken vanuit een handelings- en systeemgerichte visie. Dat wil zeggen dat we de klachten altijd plaatsen binnen de context van het kind of de adolescent: vrienden, gezin en school. Qua behandeling is Forta Jeugd CGT-georiënteerd, met affiniteit op het gebied van ACT, systeemtherapie en schematherapie. Als team willen we zo breed mogelijk zorg kunnen bieden. We besteden aandacht aan individuele en teamontwikkeling. Wij vinden zorgvuldige indicatiestelling belangrijk dus wegen zo vroeg mogelijk af welke hulp passend is. Ook geloven wij in het belang van een goede organisatie van het zorglandschap en een prettige samenwerking met collega-instellingen. Forta Jeugd biedt gespecialiseerde GGZ aan op de poli in Gouda, Schiedam en Rotterdam. Forta Jeugd biedt ook begeleiding en behandeling binnen wijkteams Vlaardingen, Maassluis en Schiedam en bij het gezin thuis. Deze integrale specialistische zorg thuis bieden wij aan vanuit ons samenwerkingsverband ThuisTeamJeugd.

Als psychomotorisch therapeut
lever jij een belangrijke bijdrage aan de behandeling, observaties en diagnostiek van onze kinderen en jeugdigen. Binnen specifieke bewegingssituaties weet jij het veranderproces in het gedrag tot stand te brengen. Oefenen, ervaren, stimuleren en ontdekken zijn voor jou geen onbekende termen. Jij weet de belevingswereld van de cliënten te onderzoeken door middel van bewegingen. Je werkt volgens een behandelplan en hebt intensief contact met de hoofdbehandelaar en andere collega's. Je kunt zowel individuele als groepsbehandelingen bieden en neemt actief deel aan overleggen en intervisies. Met jouw unieke kijk ben je een waardevolle toevoeging aan ons team. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van rapportages en werkt nauw samen met verschillende zorgdisciplines.


Team Gouda is een jong, fris en enthousiast team. Bij binnenkomst zullen Fransien of Petra je vriendelijk ontvangen. Het team is collegiaal en staat voor elkaar klaar. De locatie ligt ideaal, pal naast het treinstation en in het gezellige centrum van Gouda. Met een spelkamer, park en gymzaal om de hoek kun je je als psychomotorisch therapeut goed uitleven. De cliëntenpopulatie is divers, wat het werk leuk en uitdagend maakt! Team Gouda deelt de afdeling met het volwassenenteam, wat ook een leuke combinatie met dit team mogelijk maakt. Er zijn tevens combinatiemogelijkheden met het jeugdteam in Schiedam en Rotterdam. Wij gaan graag met jou in gesprek over jouw wensen!


Wat kun jij van ons verwachten?

Forta staat voor samen, toekomstgericht verbeteren in de GGZ. We hebben korte communicatielijnen en werken transparant naar zowel elkaar als cliënten. Wij houden elkaar graag scherp, durven elkaar te bevragen en lopen gemakkelijk bij elkaar binnen. Er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Vanuit ons eigen opleidingscentrum zijn er interessante scholingsmogelijkheden. Professionaliteit, collegialiteit en enthousiasme maken het verschil. Een goede sfeer en plezier op de werkvloer vinden wij belangrijk!

 • Alle voorwaarden uit de cao GGZ (FWG 55);
 • Een grote variatie in problematiek en behandelingen;
 • Ruimte voor meedenken en eigen initiatief;
 • Binnen ons jeugdteam in Gouda kunnen wij jou 16 uur bieden. Indien je meer uren wenst, zijn er combinatiemogelijkheden met andere teams en/of locaties; 
 • Een werkomgeving binnen een team met enthousiaste en professionele medewerkers;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde hbo-opleiding gericht op psychomotorische therapie;
 • Een AGB-code en je komt in aanmerking voor een SKJ-registratie; 
 • Aantoonbare ervaring met ouders en gezinnen binnen de jeugd GGZ;
 • Betrokkenheid, zelfstandigheid en een positieve instelling naar cliënten, collega's en de organisatie. 


Hebben wij je interesse gewekt?

Mail dan je motivatiebrief en cv via onderstaande button. Heb je vragen (wat wij ons goed kunnen voorstellen)? Neem dan contact op met Lindy den Braber via 06-43160753 - braber@forta.nl - Klik hier om te chatten met Lindy.

Op locatie
 • Gouda, Zuid-Holland, Nederland
 • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
 • Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland
+2 meer
€ 3.076 - € 4.785 per maand
Forta Jeugd Gouda

of