Overslaan naar content

Psycholoog of Orthopedagoog Kind en Jeugd

 • Drachten
€ 3.541 - € 5.335 per maandIn de Bres Drachten

Functieomschrijving

Voor onze locatie in Drachten zijn wij op zoek naar een Psycholoog of Orthopedagoog Kind en Jeugd. Wij bieden onder meer specialistische jeugdhulp op basis van een systemische aanpak. Deze functie is eventueel te combineren met onze locatie in Groningen én onze doelgroep volwassenen. Sta je open voor een nieuwe uitdaging? Dan is In de Bres op zoek naar jou!


CIGGZ In de Bres is een christelijke GGZ-instelling met locaties in Drachten en Groningen voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische klachten en problemen. Wij bieden behandeling en begeleiding op gebied van onder meer depressie, angst- en paniekklachten, dwang, trauma, overbelasting, autisme, ADHD, persoonlijkheids-, gedrags- en relatieproblematiek en gezins- en opvoedingsproblemen. Ons behandelaanbod bestaat onder andere uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, ACT, relatie- en systeemtherapie, beeldende therapie, psychosomatische fysiotherapie, farmacotherapie, ouderbegeleiding en groepstherapie. Naast de behandelingen op locatie hebben wij ook de mogelijkheid voor cliënten om de behandeling digitaal te volgen.


Onze organisatie is veelzijdig. Zowel qua leeftijdsgroepen, problematiek en behandelaanbod als qua disciplines en kerkelijke achtergronden van onze medewerkers. We bieden maatwerk en hebben in onze behandeltrajecten zowel oog voor de klachten als de mogelijkheden van iemand. Daarnaast zijn we een relatief kleine en wendbare organisatie met korte lijnen qua afstemming en meedenken op het gebied van beleid. Geloof en levensvisie zien we als een belangrijk onderdeel van het leven, waarbij er een wisselwerking kan zijn met psychische klachten. In overleg met cliënten bekijken we of en op welke manier we aandacht besteden aan geloof in de gesprekken. De behoefte van cliënten is hierin leidend. Ons uitgangspunt is dat iedereen welkom is, ongeacht geloofsovertuiging. We vinden het belangrijk dat er ruimte is voor professionele ontwikkeling en scholing. Dit bevorderen we intern d.m.v. werkbegeleiding, intervisie, kennismomenten en bijeenkomsten rondom christelijke identiteit. Daarnaast ook d.m.v. externe supervisie en (na)scholing. Ook bieden wij jaarlijks een opleidingsplaats voor de GZ-opleiding.

Over de functie
Je behandelt vanuit een systemische visie. Daarbij kijk je dus niet alleen naar een individu op zichzelf, maar ook naar de context en de onderlinge interactie binnen systemen. Je betrekt ouders en, waar nodig, ook de school en andere betrokkenen. Je biedt diagnostiek en behandeling aan kinderen en jongeren met uiteenlopende psychische klachten en problemen zoals autisme/ASS, ADHD, gedrags- en relatieproblemen. Op onze locatie bieden wij ook behandelingen voor depressie, angst, dwang, traumatische ervaringen en overbelasting. Behandelsessies vinden plaats bij ons op locatie. De locatie is van alle gemakken voorzien. Zo hebben wij onder andere een grote speelruimte met speelgoed ter beschikking waar je tijdens de behandelingen gebruik van kunt maken. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team. Als behandelaar voer je daarbinnen de volgende taken uit:

 • Het voeren van intake- en adviesgesprekken;

 • Het verrichten van psychodiagnostisch onderzoek;

 • Het bieden van behandeling en het voeren van evaluatiegesprekken;

 • Afstemming met de regiebehandelaar en andere bij een behandeling betrokken behandelaren m.b.t. de zorgvraag, het behandelplan en de voortgang van het behandeltraject;

 • Het betrekken van naasten op belangrijke momenten in het traject;

 • Afstemming met verwijzers en eventuele andere bij de cliënt betrokken hulpverleners/organisaties;

 • Het schrijven van rapportages en zorgen voor correcte dossiervoering;

 • Actieve deelname aan het multidisciplinair overleg, werkoverleg, intervisie en kennismomenten.


Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden de meerwaarde om geloof te kunnen integreren in je werk. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden.

 • Afwisseling in het type problematiek waarvoor je behandeling biedt en ruimte voor je eigen inbreng hierin;

 • De mogelijkheid om zowel met kinderen en jongeren als met volwassenen te werken als je wilt;

 • De mogelijkheid om rechtstreeks te kunnen meepraten en meedenken over beleid als dat jou energie geeft;

 • De mogelijkheid om onze locatie Drachten én Groningen te combineren;

 • Een prettige, ongedwongen werksfeer, waarin gelijkwaardigheid en samenwerking centraal staan en er ruimte is om te leren en te ontdekken en doen wat bij je past;

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kun je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde wo (masteropleiding) tot Psycholoog of Orthopedagoog;

 • Je benadert cliënten vanuit een open en gelijkwaardige visie;

 • Je staat achter onze christelijke visie, leeft vanuit je geloof en bent interkerkelijk georiënteerd.


Solliciteer! Lijkt dit je wat? Maak je interesse kenbaar door te solliciteren. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Dennis Bot via bot@indebres.nl en 06-43160757. Klik hier om te chatten met Dennis. Nora van Ouwerkerk via ouwerkerk@indebres.nl en 06-43265086. Klik hier om te chatten met Nora.

Op locatie
 • Drachten, Friesland, Nederland
€ 3.541 - € 5.335 per maand
In de Bres Drachten

of