Overslaan naar content

GZ-psycholoog

 • Groningen
€ 4.108 - € 6.264 per maandIn de Bres Groningen

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een christelijke GZ-psycholoog voor onze volwassenen poli in Groningen. Wij bieden specialistische jeugdhulp en ambulante monodisciplinaire en multidisciplinaire GGZ aan kinderen, jongeren en volwassenen.


CIGGZ In de Bres is een christelijke GGZ-instelling met locaties in Drachten en Groningen voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische klachten en problemen. Wij bieden behandeling en begeleiding op gebied van onder meer depressie, angst- en paniekklachten, dwang, trauma, overbelasting, autisme, ADHD, persoonlijkheids-, gedrags- en relatieproblematiek en gezins- en opvoedingsproblemen. Ons behandelaanbod bestaat onder andere uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, ACT, relatie- en systeemtherapie, beeldende therapie, psychosomatische fysiotherapie, farmacotherapie, ouderbegeleiding en groepstherapie. Naast de behandelingen op locatie hebben wij ook de mogelijkheid voor cliënten om de behandeling digitaal te volgen.

Onze organisatie is veelzijdig. Zowel qua leeftijdsgroepen, problematiek en behandelaanbod als qua disciplines en kerkelijke achtergronden van onze medewerkers. We bieden maatwerk en hebben in onze behandeltrajecten zowel oog voor de klachten als de mogelijkheden van iemand. Daarnaast zijn we een relatief kleine en wendbare organisatie met korte lijnen qua afstemming en meedenken op het gebied van beleid. Geloof en levensvisie zien we als een belangrijk onderdeel van het leven, waarbij er een wisselwerking kan zijn met psychische klachten. In overleg met cliënten bekijken we of en op welke manier we aandacht besteden aan geloof in de gesprekken. De behoefte van cliënten is hierin leidend. Ons uitgangspunt is dat iedereen welkom is, ongeacht geloofsovertuiging. We vinden het belangrijk dat er ruimte is voor professionele ontwikkeling en scholing. Dit bevorderen we intern d.m.v. werkbegeleiding, intervisie, kennismomenten en bijeenkomsten rondom christelijke identiteit. Daarnaast ook d.m.v. externe supervisie en (na)scholing.

Als GZ-psycholoog ga je werken binnen de ambulante monodisciplinaire en multidisciplinaire basis- en specialistische GGZ. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team en biedt diagnostiek en behandeling aan volwassenen. Als regiebehandelaar ben je verantwoordelijk voor het voeren van intake- en adviesgesprekken en het doen van psychodiagnostisch onderzoek. Daarnaast biedt je behandeling en voer je evaluatiegesprekken. Ook ben je verantwoordelijk voor regievoering en afstemming met andere bij een behandeling betrokken behandelaren m.b.t. de zorgvraag, het behandelplan, de voortgang van het behandeltraject en in geval van crisis. Op belangrijke momenten betrek je naasten in het traject. Bovendien zorg jij voor afstemming met verwijzers, het schrijven van rapportages en een correcte dossiervoering en neem je deel aan het multidisciplinair overleg, werkoverleg, intervisie en kennismomenten. Tot slot biedt je werkbegeleiding en is het mogelijk om deel uit te maken van het opleidingsteam voor de opleiding tot GZ-psycholoog.


Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden de meerwaarde om geloof te kunnen integreren in je werk. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden.

 • Afwisseling in het type problematiek waarvoor je behandeling biedt en ruimte voor je eigen inbreng hierin;
 • De mogelijkheid om zowel met kinderen en jongeren als met volwassenen te werken als je wilt;
 • De mogelijkheid om rechtstreeks te kunnen meepraten en meedenken over beleid als dat jou energie geeft;
 • Een prettige, ongedwongen werksfeer, waarin gelijkwaardigheid en samenwerking centraal staan en er ruimte is om te leren en te ontdekken en doen wat bij je past;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kun je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde opleiding tot GZ-psycholoog en een geldige bijbehorende BIG-registratie;
 • Kennis van en ervaring met werken binnen de ambulante monodisciplinaire en multidisciplinaire GGZ, waaronder met psychodiagnostiek en cognitieve gedragstherapie. Het kunnen bieden van EMDR en/of schematherapie is een pré;
 • Je benadert cliënten vanuit een open en gelijkwaardige visie;
 • Je staat achter onze christelijke visie, leeft vanuit je geloof en bent interkerkelijk georiënteerd.


Ben je nieuwsgierig geworden? Bij een goede dosis enthousiasme is een motivatiebrief niet nodig. Heb je vragen? Neem dan contact op met Nora van Ouwerkerk via ouwerkerk@indebres.nl of 06-43265086. Klik hier om te chatten met Nora. Wil je liever informeel koffie drinken, kennismaken met een van onze behandelaren via (beeld)bellen of de locatie bezoeken? Dat kan!

Op locatie
 • Groningen, Groningen, Nederland
€ 4.108 - € 6.264 per maand
In de Bres Groningen

of