Overslaan naar content

Diëtist eetstoornissen

  • Zwolle
€ 3.541 - € 5.335 per maandHuman Concern Zwolle

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren diëtist die ook gewerkt heeft met eetstoornissen? Wil je een belangrijke bijdrage leveren aan een succesvolle behandeling van onze cliënten en ben je op zoek naar een afwisselende baan? Solliciteer dan naar de functie van diëtist op onze locatie in Zwolle!


Wij zijn Human Concern, een gespecialiseerde GGZ instelling voor eetstoornissen die specialistische zorg, waaronder CGT, schematherapie en EMDR combineert met zorg vanuit levenservaring. Bij Human Concern geloven we in een holistische benadering waarin niet enkel gefocust wordt op de symptomen van de eetstoornis, maar ook veel aandacht is voor de functie van de eetstoornis, de triggers en instandhoudende factoren. We werken met een specifieke groep cliënten die bewust voor onze therapeutische behandelvisie kiezen en daarvoor ook de benodigde motivatie inbrengen.


Onafhankelijk onderzoek toont aan dat werken vanuit gelijkwaardig, wezenlijk contact een bepalende factor kan zijn voor het succesvol behandelen van eetstoornissen. Vanuit de visie van Human Concern werken wij hiervoor met ervaringsprofessionals, dit zijn o.a. GGZ-agogen en basispsychologen die zelf zijn hersteld van een eetstoornis of een vergelijkbaar life changing event en hebben geleerd om deze ervaring professioneel in te zetten tijdens de behandeling. Als diëtist ben jij een belangrijke schakel in het leveren van kwalitatief hoge en effectieve zorg door je inhoudelijke expertise en rol binnen het multidisciplinaire team.


Jij als diëtist binnen ons team

Als diëtist bij Human Concern is geen dag hetzelfde! Je bent onderdeel van het multidisciplinaire team dat naast jou bestaat uit een arts, ervaringsprofessional, systeemtherapeut en een regiebehandelaar. Omdat er verschillende eetstoornissen zijn en omdat cliënten soms ook andere ziektebeelden hebben, heb je te maken met gecompliceerde problematiek. Het is van belang dat je je als diëtist kunt afstemmen op de cliënt en samenwerkt met de cliënt op een gelijkwaardige manier en tegelijkertijd goed je grenzen kunt stellen ten aanzien van het gedrag vanuit de eetstoornis van de cliënt. Je geeft psycho-educatie op voedingsgebied en je geeft voedingsadviezen op maat. Je denkt out of the box en zoekt vormen die aansluiten bij de cliënt om concrete stappen te kunnen maken in het normaliseren van het eetgedrag. Daarnaast neem je actief deel aan het MDO.


Je komt te werken op onze locatie in Zwolle. Binnen het team werk je samen met een collega diëtist, een systeemtherapeut, elf ervaringsprofessionals, drie regiebehandelaren, een verpleegkundige, een arts, een psychiater en twee frontoffice medewerkers. Er heerst een informele sfeer. De collega´s durven zich open en kwetsbaar op te stellen. De betrokkenheid en toewijding zijn hoog en samen onderzoeken we continu hoe we onze cliënten nog beter kunnen helpen.

Vereisten

Wat kun jij van ons verwachten?

  • Alle voorwaarden uit de CAO GGZ;
  • Een salaris tussen 3541 en 5335 euro per maand o.b.v. 36 uur;
  • De mogelijkheid om mee te bouwen aan zowel de organisatie, het team en de behandelvisie;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Collectiviteitskorting bij je ziektekostenverzekering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn, 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, 35 uur aan levensfasebudget (LFB) naast je (bovenwettelijke) vakantie-uren bij een fulltime dienstverband, een jaarlijkse 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en tot slot is er een balansbudget van €500,- per jaar a.d.h.v. 36 urige werkweek. Het balansbudget kan je inzetten voor persoonlijke scholing, vrije dagen of laten uitbetalen.


Wat verwachten wij van jou?

  • Je bent een erkend diëtist en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici;
  • Je bent 16 uur per week beschikbaar en bij voorkeur beschikbaar op de woensdag en vrijdag; 
  • Je bent enthousiast over onze behandelvisie waarin nabijheid en gelijkwaardigheid centraal staan.


Solliciteer! Lijkt dit je wat? Maak je interesse kenbaar door te solliciteren. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Nora van Ouwerkerk via ouwerkerk@humanconcern.nl en 06-43265086. Klik hier om te chatten met Nora.

Op locatie
  • Zwolle, Overijssel, Nederland
€ 3.541 - € 5.335 per maand
Human Concern Zwolle

of