Overslaan naar content

Bestuurslid vriendenstichting

DrachtenIn de Bres Drachten

Functieomschrijving

Heb jij een een warm kloppend hart voor het werk van CIGGZ In de Bres en wil jij graag maatschappelijk je steentje bijdragen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stichting Vrienden van In de Bres zoekt namelijk bestuursleden.


CIGGZ In de Bres is een christelijke GGZ-instelling met locaties in Drachten en Groningen voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische klachten en problemen. Wij bieden individuele behandeling, begeleiding op gebied van relaties of met groepstraining. Het behandelaanbod is uiteenlopend met problematieken zoals depressie, angst- en paniekklachten, dwang, trauma, overbelasting, autisme, ADHD, persoonlijkheids-, gedrags- en relatieproblematiek en overige as-I problematiek. Naast de behandelingen op locatie hebben wij ook de mogelijkheid voor cliënten om de behandeling digitaal te volgen. Onze organisatie is veelzijdig. Zowel qua leeftijdsgroepen, problematiek en behandelaanbod als qua disciplines en kerkelijke achtergronden van onze medewerkers. We bieden maatwerk en hebben in onze behandeltrajecten zowel oog voor de klachten als de mogelijkheden van iemand. Daarnaast zijn we een relatief kleine en wendbare organisatie met korte lijnen qua afstemming en meedenken op het gebied van beleid.  Geloof en levensvisie zien we als een belangrijk onderdeel van het leven, waarbij er een wisselwerking kan zijn met psychische klachten. In overleg met cliënten bekijken we of en op welke manier we aandacht besteden aan geloof in de gesprekken. De behoefte van cliënten is hierin leidend. Ons uitgangspunt is dat iedereen welkom is, ongeacht geloofsovertuiging. We vinden het belangrijk dat er ruimte is voor professionele ontwikkeling en scholing. 

Over Stichting Vrienden van In de Bes 
De Stichting Vrienden van In de Bres is in 2005 opgericht met als doel om het werk van Christelijk Instituut GGZ (CIGGZ) In de Bres te steunen. CIGGZ In de Bres wil duurzame veranderingen in de persoonlijke levens en omstandigheden van mensen realiseren. Dit wordt gedaan met behulp van GGZ- behandelingen en workshops voor kerken. De behandelprogramma’s zijn gebaseerd op een open christelijke identiteit en wetenschappelijke inzichten.

Stichting Vrienden van In de Bres zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van CIGGZ In de Bres. Ook ontwikkelt de Stichting activiteiten om de christelijke identiteit inhoud te geven en uit te dragen. Stichting Vrienden van In de Bres verwerft daarvoor steun van particulieren, kerken, bedrijven en andere organisaties. Om zo ‘medemensen op weg te helpen naar herstel’ en kerken te ondersteunen bij psychische vraagstukken.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou? 

Het bestuur van de Stichting Vrienden van In de Bres bestaat momenteel uit twee leden en zoekt uitbreiding. Wij zijn op zoek naar personen met in de eerste plaats een warm kloppend hart voor het werk van CIGGZ In de Bres. Met daarnaast, zo mogelijk:

  • Een brede maatschappelijke belangstelling en een actief netwerk en/of;
  • Bereidheid om als ambassadeur op te treden voor CIGGZ In de Bres en/of;
  • Algemene bestuurlijke kwaliteiten;
  • Ervaring op het gebied van PR, communicatie en fondswerving is een pré.


Het bestuur van de Stichting Vrienden van In de Bres vergadert 1 - 2 keer per jaar. Daarnaast wordt van de bestuursleden een actieve bijdrage gevraagd voor een bepaalde taak. Naar schatting bedraagt de tijd daarvoor een dagdeel per kwartaal. Bestuursleden krijgen geen financiële vergoeding voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van eventuele onkosten die door hen gemaakt worden in de uitoefening van hun functie voor de Stichting.


Meer informatie kunt u ook vinden op onze website  Vrienden van In de Bres – GGZ In de Bres - Christelijke geestelijke gezondheidszorg of neem contact op met Dennis Bot via bot@indebres.nl en 06-43160757. Klik hier om te chatten met Dennis. Nora van Ouwerkerk via ouwerkerk@indebres.nl en 06-43265086. Klik hier om te chatten met Nora.

Drachten, Friesland, Nederland
In de Bres Drachten

of

Onze recruiters

Nora van Ouwerkerk

+31 6 43265086

Lindy den Braber

+31 6 43160753

Lucienne van den Hoogen

+31 6 43265089

Jessica Walkley

+31 6 43160762